Жоден не хоче дозволити Путіну виграти війну, – Єрмак про потенційну перемогу Трампа

27 жовтня 2024 р. 20:56

27 жовтня 2024 р. 20:56


Основні тези

  • Глава Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що жоден з кандидатів на президентських виборах у США не хоче дозволити Путіну виграти війну.
  • Єрмак зазначив, що і Трамп, і Байден підтримують продовження військової допомоги Україні та обидва виступають за справедливий мир.

Вибори у США / Getty Images

Трохи більше як за тиждень у США відбудуться вибори президента країни. Україна переконана, що жоден з кандидатів не хоче дозволити Путіну виграти війну.

Про це глава Офісу президента Андрій Єрмак розповів в інтерв'ю виданню Corriere Della Sera.

Дивіться також Війська НАТО в Україні: чому ідея Макрона знову актуальна та як Захід може відповісти Росії

Чи є перемога Трампа загрозою для України

Андрій Єрмак зауважив, що Україна не боїться перемоги Дональда Трампа на виборах. Глава ОП зазначив, що справді, для нашої країни політика США має велике значення, адже вони наш головний союзник.

Розмова з Байденом і Камалою Гарріс була теплою, але і з Трампом пройшла дуже добре. Я був присутній, не буду розповідати подробиць, це було за закритими дверима, але можу сказати, що ми повернулися зі Сполучених Штатів впевнені, що жоден із двох кандидатів не хоче дозволити Путіну виграти цю війну і що військова підтримка буде продовжена,
– зазначив він.

Єрмак додав, що Трамп також говорить про необхідність справедливого миру. Республіканська партія, попри всі відмінності від Демократичної, добре знає, що на нас напали і Україну неможливо перемогти.

"Я думаю, що жоден американський лідер не має наміру сприяти перемозі автократії, такої як Росія", – сказав голова Офісу.

Жоден не хоче дозволити Путіну виграти війну, – Єрмак про потенційну перемогу Трампа

Джерело: 24tv.ua (Світ)