Без Селидового армія РФ не зможе наступати на Покровськ — розбір Коваленка

27 жовтня 2024 р. 21:28

27 жовтня 2024 р. 21:28


Без контролю Селидового Донецької області російські окупаційні війська не можуть почати наступ на Покровськ. Для них це відіграє дуже важливу роль. Про це сьогодні, 27 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

Він пояснив, чим таке важливе захоплення Селидового для російських окупантів.

“Він являє собою укріпрайон, до того ж який підтискає трасу М-30 з півдня, і саме ця траса буде використовуватися як основна для ударів із південного флангу по Покровську. Російські окупаційні війська саме з цією метою намагаються взяти під повний контроль не тільки Селидове, згодом до спектра їхніх бойових завдань входить контроль Вишневого, Григорівки, Петрівки, і по всій протяжності залізниці вони намагатимуться окупувати всі ці населені пункти, які є перешкодою для заходу до Покровська. Тобто подальший їхній рух за Селидове буде вже досить передбачуваним”, — розповів Коваленко.

Військово-політичний оглядач звернув увагу, що, перед початком наступу на Покровськ, російським військам важливо охопити не тільки локацію Селидове, а й увесь правий берег річки Вовча.

“Над чим вони зараз, у принципі, працюють у районі квадрата Гірник — Ізмайлівка — Курахівка — Зоряне”, — додав він.

Коваленко зауважив, що росіяни дуже мало застосовують техніку в районі Селидового.

“Переважно, це піхота. Дуже багато піхоти. Вони не так давно, якраз коли пішла більш інтенсивна хвиля на східні сектори Селидового, там, де сконцентрований приватний сектор, проводили перегрупування. Це перегрупування їм дало змогу посилити накати, чим вони й користуються досі. Тобто прорив Селидового забезпечується переважно гіпертрофованою великою кількістю людського ресурсу”, — повідомив військово-політичний оглядач.

Нагадаємо, у місті Селидове Донецької області російські окупанти розстріляли місцевих жителів.

Без Селидового армія РФ не зможе наступати на Покровськ — розбір Коваленка

Джерело: uatv.ua (Світ)