Нових пакетів підтримки України наступного тижня має бути більше, — Зеленський наприкінці 977-го дня війни

27 жовтня 2024 р. 21:28

27 жовтня 2024 р. 21:28


На цьому тижні Україна готується до роботи з європейськими партнерами — з тими, хто підтримує Україну принципово й дієво. Був створений новий формат співпраці — “Україна плюс країни Північної Європи”. І в межах цього формату незмінно нарощується взаємодія — оборонна, політична, економічна. Про це сьогодні, 27 жовтня, наприкінці 977-ї доби повномасштабного вторгнення Росії в Україну розповів президент України Володимир Зеленський у своєму традиційному відеозверненні, інформує FREEДОМ .

“Я вдячний кожній країні з цього нашого формату: Фінляндії, Швеції, Норвегії, Данії, Ісландії. Дякую вам. Очікуємо від усіх партнерів підтримки плану перемоги. Всі вони однаково розуміють, наскільки важливо бути рішучими. Розуміють, що треба створювати проблеми агресору, щоб Росія втрачала можливість псувати життя світу. Будемо говорити з “нордиками” про нові принципові кроки, які можуть посилити тиск на Росію за цю війну й заради чесної дипломатії. Тож дипломатичних новин і нових пакетів підтримки України має бути наступного тижня більше”, — розповів президент.

Він зазначив: ключовий пріоритет — це підтримка українських позицій на найскладніших напрямках, підтримка українських воїнів, внутрішнього виробництва зброї й зокрема дронів.

“Данія зробила відповідні вагомі інвестиції. Працюємо з партнерами, щоб приєднались”, — зазначив Володимир Зеленський.

Глава держави наголосив, що окремо українська команда працює і на рівні країн, і на рівні найбільших світових компаній — виробників енергетичного обладнання — для посилення української енергосистеми перед зимою.

Це стосується передусім прикордонних і прифронтових громад, таких наших міст, як Суми, Харків та інші, які знаходяться надто близько до російської території. Урядовці та відповідні дипломатичні наші представники, енергетичні компанії мають чіткі завдання, у тому числі й щодо партнерів у Північній Європі. Будемо зміцнювати цю роботу”, — зазначив президент.

Зеленський також подякував українським бойовим бригадам, які проявили себе на різних напрямках.

А також нагадав, що сьогодні Україна відзначає День української писемності та мови.

“В такий день важливо сказати, що тільки справжніми результатами реально зберігається все наше, все українське. Ми в цій війні боремось проти ворога, який намагається знищити в Україні все українське. І тому кожна дія заради нашої держави, кожен результат на посилення України мають непересічне значення. Виграти цю війну можемо ми всі лише разом — і вберегти Україну можемо лише разом”, — наголосив глава держави.

Нових пакетів підтримки України наступного тижня має бути більше, — Зеленський наприкінці 977-го дня війни

Джерело: uatv.ua (Світ)