Канада поставила в Україну першу партію БТР LAV

27 жовтня 2024 р. 22:48

27 жовтня 2024 р. 22:48


Канада передала Україні першу партію бронетранспортерів LAV. Про це повідомила місія Збройних сил Канади в соцмережі Х. Зазначається, що партія нових канадських бронетранспортерів буде в медичному виконанні. Там наголосили — машини завантажені та відправлені в Україну після навчань у Німеччині. Кількість поставленої техніки не називається, повідомляє FREEДOM .

“Після навчань з експлуатації та обслуговування броньованих машин бойової підтримки версії “швидка допомога” в Німеччині машини були завантажені та відправлені в Україну. Ці машини допоможуть Україні в обороні від незаконного вторгнення на її землі”, — йдеться в повідомленні.

БТР LAV-25 — Light Armored Vehicle (легка броньована машина) — канадська бойова розвідувальна машина, що перебуває на озброєнні сухопутних військ Канади й корпусу морської піхоти США. Створена на базі швейцарського бронетранспортера MOWAG Piranha I 8×8.

Протитанковий варіант БТР LAV-25 розробили 1988 року, його спочатку оснащували установкою ПТРК TOW з боєкомплектом 16 ракет. Згодом на озброєння було прийнято модифікацію M901 з TOW-2 з аналогічним першому варіанту боєкомплектом.

Бойова вага — 12,26 тонни. Екіпаж LAV-AT складається з чотирьох осіб, включно з командиром, навідником, навідником-заряджальником і водієм.

БТР може працювати вночі та експлуатуватися за будь-яких погодних умов. Додатково машина озброєна 7,62 мм кулеметом з боєкомплектом у 1000 патронів, який використовується для самооборони.

Канада поставила в Україну першу партію БТР LAV

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua