За якими принципами армія РФ накопичує військову техніку, пояснив Коваленко

27 жовтня 2024 р. 23:15

27 жовтня 2024 р. 23:15


Кожен штурм має супроводжуватися підтримкою військової техніки, для чого застосовуються основні бойові танки, броньовані машини тощо. Водночас у російського військово-промислового комплексу є певні можливості з виробництва та відновлення військової техніки. Не застосовуючи на полі бою техніку, росіянам вдається її накопичувати. Але коли їм терміново потрібно виконати дедлайни, вони не зважають на жодні втрати. Про це сьогодні, 27 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

За його словами, на фронт росіяни здебільшого відправляють техніку після відновлення, але є і певна кількість нових машин.

“Якщо їм протягом місяця вдається знизити кількість втрат, не використовуючи техніку, тобто на три-чотири штурми вони використовують виключно піхотну компоненту, наприклад, на “уазиках”, на якихось гольф-карах, на мотоциклах тощо, то виходить, що саме внаслідок економії вдається накопичувати певну кількість військової техніки. Після чого росіяни каталізують використання механізованої компоненти”, — пояснив Коваленко.

Він зауважив, що погодні умови не завжди є для російського командування якимось стоп-сигналом.

“Знову-таки, згадаємо початок інтенсивних наступальних дій на Авдіївку. Це був жовтень 2023 року і тривали вони в листопаді, в грудні, попри погодні умови. Аналогічно наступ на Бахмут: активізувалися атаки саме жовтень-листопад, і абсолютно це жодним чином не впливало на інтенсивність застосування техніки, попри погодні умови. Тобто все залежатиме від бойових завдань: якщо будуть виконані бойові завдання, застосування техніки може знизитися; якщо їм не вдасться в якісь певні дедлайни виконати свої бойові завдання, вони гнатимуть техніку і в багнюку, і в дощ, і в мороз, і в сніг — за будь-яких умов”, — сказав військово-політичний оглядач.

За якими принципами армія РФ накопичує військову техніку, пояснив Коваленко

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua