Іран випереджає Північну Корею за якістю боєприпасів, — Коваленко

28 жовтня 2024 р. 00:08

28 жовтня 2024 р. 00:08


Північнокорейські снаряди неякісні. Росія отримує від КНДР широку номенклатуру боєприпасів, тому армія РФ бере не кількістю, а якістю. Про це сьогодні, 27 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

За його словами, РФ отримує від Північної Кореї не тільки снаряди 152-го і 122-го калібру для ствольної артилерії.

“Це 122-й калібр для реактивних систем залпового вогню. Це міни 120-го калібру, 82-го калібру. Це унікальні снаряди 130-го калібру, 130-й міліметр для гармат М46. І не тільки. Тобто Північна Корея постачає досить багато боєприпасів. Основна частина — це міни — 120-й калібр, 82-й калібр. Ось основна компонента, яка відправляється в Росію”, — перелічив Коваленко.

Він зауважив, що сумарно Північна Корея відправила у РФ кілька мільйонів мін до російських мінометів.

“І якість у північнокорейських боєприпасів — огидна. Таке враження, що там взагалі не чули про щось схоже з технічним контролем, навіть і близько. Але, з усім тим, вони беруть саме кількістю”, — сказав військовий оглядач.

Коваленко повідомив, що Росія на рік випускає понад 2 млн боєприпасів різної номенклатури.

“Якусь частину вони, звичайно ж, залишають на складах, на арсеналах зберігання. Періодично ці арсенали зберігання вибухають, до речі сказати. А якраз північнокорейські, які є у великій кількості, але з низькою якістю, вони й застосовують. Іран є не основним постачальником боєприпасів, його частка не така велика, як у Північної Кореї, але в Ірану краща якість. У питаннях саме якості продукції Іран набагато випереджає Північну Корею”, — резюмував він.

Іран випереджає Північну Корею за якістю боєприпасів, — Коваленко

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua