Генсек НАТО виступить із заявою щодо вступу КНДР у війну в Україні: що відомо

28 жовтня 2024 р. 02:38

28 жовтня 2024 р. 02:38


28 жовтня делегація Південної Кореї проведе брифінг для Північноатлантичної ради щодо військ режиму Кім Чен Ина у Росії

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте 28 жовтня планує публічно виступити перед пресою та зробити важливу заяву, яка стосується північнокорейських військ, відправлених до Росії . Спілкування з пресою відбудеться після зустрічі з представниками Південної Кореї, які будуть робити доповідь про загрозу.

Про це сказано у публікації пресслужби НАТО. Зазначається, що 28 жовтня делегація Південної Кореї проведе брифінг для Північноатлантичної ради щодо військ режиму Кім Чен Ина у Росії.

Участь у зустрічі візьмуть посли країн-партнерів НАТО в Індо-Тихоокеанському регіоні – Австралії, Японії, Нової Зеландії та Республіки Корея. Після зустрічі генсек НАТО Марк Рютте зробить офіційну заяву щодо солдатів КНДР в Росії, призначену для ЗМІ.

За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, до РФ перекинули десятки тисяч військових з КНДР. Білий дім підтвердив присутність щонайменше 3 тисяч північнокорейських солдатів на території Росії.

Нагадаємо, раніше " Телеграф " писав, що нещодавно Путін вперше прокоментував участь військ КНДР у війні проти України . Російський "президент", як завжди, спробував обійти боком питання журналістів.

До кінця року на територію РФ може прибути до 10 тисяч солдатів із КНДР для подальшої участі у війні проти України. Перша група з 1500 елітних бійців спецназу вже проходить підготовку на Далекому Сході РФ. На тлі цієї інформації НАТО розглядає можливі варіанти реагування на військову співпрацю Пхеньяна та Москви.

Генсек НАТО виступить із заявою щодо вступу КНДР у війну в Україні: що відомо

Джерело: telegraf.com.ua (Світ)