Польща заявила, що ситуація з виборами віддаляє Грузію від ЄС та НАТО

28 жовтня 2024 р. 09:01

28 жовтня 2024 р. 09:01


Міністерство закордонних справ Польщі висловило глибоку стурбованість перебігом виборів до грузинського парламенту, підкресливши, що ситуація навколо їх проведення віддаляє Тбілісі від ЄС та НАТО.

Про це йдеться в заяві МЗС Польщі за результатами виборів у Грузії, передає Укрінформ.

«МЗС Польщі висловлює глибоку стурбованість перебігом парламентських виборів у Грузії , які відбулися 26 жовтня 2024 року. Чесність виборів поставила під сумнів президентка Зурабішвілі та грузинська опозиція. Численні повідомлення про порушення виборчих процедур та безпрецедентний масштаб адміністративного ресурсу правлячої партії підривають принцип свободи та рівності виборчого процесу та самих результатів виборів», - йдеться в заяві польського зовнішньополітичного відомства.

У МЗС РП наголосили, що вірять у те, що Грузія є частиною Європи, і грузини заслуговують на досягнення своїх цілей і мрій – забезпечення європейського та євроатлантичного майбутнього своєї країни.

«На жаль, те, що ми побачили під час виборів 26 жовтня, не наближає, а віддаляє Грузію від ЄС і НАТО», - йдеться в заяві.

Як підкреслюється, Польща продовжуватиме підтримувати грузинську демократію та вільне волевиявлення грузинського народу.

«Ми пам’ятаємо, що Грузія була лідером у процесі реформ у минулому, і сподіваємося, що вона повернеться на цей шлях», - констатували в МЗС Польщі.

Як повідомляло агентство, Президент Грузії Саломе Зурабішвілі відмовилася визнавати вибори до парламенту, результати яких назвала "тотально сфальсифікованими".

Центральна виборча комісія Грузії опублікувала попередні результати голосування на парламентських виборах, згідно з якими партія влади "Грузинська мрія – Демократична Грузія" здобула 54,273%.

Партія експрезидента Грузії Саакашвілі "Єдність – Національний рух", "Коаліція за зміни", опозиційні партії "Гахарія - за Грузію" та "Лело" заявили, що не визнають результатів парламентських виборів .

Польща заявила, що ситуація з виборами віддаляє Грузію від ЄС та НАТО

Джерело: ukrinform.ua (Світ)