Приватний літак з Німеччини розбився в Молдові, загинув пілот на борту

28 жовтня 2024 р. 09:07

28 жовтня 2024 р. 09:07


Невеликий літак, зареєстрований у Німеччині, розбився в неділю в місті недалеко від столиці Молдови, внаслідок чого загинув пілот, який перебував на борту, повідомила авіаційна влада, цитує AP News.

Смертельна аварія сталася незадовго до 10 ранку за місцевим часом у невеликому містечку Вадул-луй-Воде, приблизно за 23 кілометри на схід від столиці Кишинева, повідомило Управління цивільної авіації.

Управління повідомило, що на борту надлегкого літака Socata TB20, що впав, не було пасажирів і що триває розслідування, щоб встановити причину «трагічної аварії». На фотографіях з місця аварії, опублікованих в Інтернеті, видно обвуглені й понівечені останки невеликого червоно-білого літака, який, судячи з усього, впав на дах окремого будинку.

«Після зіткнення із землею літак охопило полум'я. Бригади швидкої допомоги швидко прибули на місце події і змогли загасити вогонь», – повідомила авіаційна влада. «На жаль, усередині уламків було виявлено обвуглене тіло».

Офіційно особу пілота не встановлено, проте місцеві ЗМІ повідомляють, що загиблий пілот був відомим німецьким бізнесменом, який раніше очолював спільну німецько-молдавську компанію.

Додаткові подробиці буде опубліковано в міру проведення розслідування, заявили в авіаційному відомстві і висловили співчуття родині та близьким загиблого. «Ми перебуваємо поруч із ними в цей надзвичайно важкий час і висловлюємо найглибші співчуття у зв'язку з їхньою втратою», – ідеться в повідомленні.

Приватний літак з Німеччини розбився в Молдові, загинув пілот на борту

Джерело: www.epochtimes.com.ua (Світ)