Талібан заборонив жінкам в Афганістані розмовляти з іншими жінками

28 жовтня 2024 р. 09:21

28 жовтня 2024 р. 09:21


Після приходу до влади Талібану в Афганістані суттєво постраждали права жінок. Афганським громадянкам заборонено спілкуватись одна з одною.

За його словами, дорослим жінкам заборонено дозволяти іншим дорослим жінкам чути свої голоси. Відтепер афганські жінки мають утриматися навіть від читання Корану вголос, коли поряд є інші представниці їхньої статі.

Видання наголошує, що після того, як до влади в цій країні прийшли таліби в серпні 2021 року, жінкам заборонили навчатись, подорожувати без чоловіка та розмовляти на публіці, особливо з чоловіками. Також вони не мають права відвідувати парки, купатись та займатися будь-якими видами спорту.

У країні були заборонені салони краси. Було закрито притулки для жінок, а закон про викорінення насильства щодо них було скасовано.

"Жінок часто публічно б'ють і садять у в'язницю за "неісламську поведінку" — під це звинувачення" може потрапити що завгодно", — додає Bild.

Нагадаємо, у травні Афганістан накривала потужна негода . Внаслідок сильних злив, що спричинили повені, загинули щонайменше 50 людей. Через брак обладнання в афганських надзвичайників виникали труднощі з проведенням операції щодо порятунку людей.

Підписуйтеся на нас в , щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Талібан заборонив жінкам в Афганістані розмовляти з іншими жінками

Джерело: trueua.info (Світ)