144 бойових зіткнення відбулося між Силами оборони та російськими окупантами — ситуація на фронті

28 жовтня 2024 р. 09:24

28 жовтня 2024 р. 09:24


Курахівський та Покровський напрямки в Донецькій області залишаються найгарячішими на фронті. Минулої доби Сили оборони України зупинили там 37 та 27 атак російських загарбників відповідно. Загалом за цей час між українськими захисниками та окупантами відбулося 144 бойових зіткнення. Про це сьогодні, 28 жовтня, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України, інформує FREEДОМ .

Протягом доби росіяни завдали по позиціях українських підрозділів та населених пунктах ударів однією ракетою, 184 керованими авіабомбами (КАБами), а також здійснили 4 410 обстрілів. Під ворожими авіаударами перебували райони щонайменше 50 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

Ситуація на лінії бойового зіткнення за добу наступна:

На Харківському напрямку відбулися чотири ворожих штурми в районі Вовчанська.

На Куп’янському — 20 атак окупантів. Сили оборони відбивали наступальні дії противника у бік Кіндрашівки, Синьківки, Колісниківки, Кругляківки, Лозової, Загризового, Першотравневого та Вишневого.

На Лиманському ворог атакував 16 разів, зосереджуючи основні наступальні зусилля в районах Чернещини, Новомихайлівки, Макіївки, Тернів, Зарічного, Серебрянки та Григорівки.

На Краматорському напрямку окупанти дев’ять разів атакували в районах Оріхово-Василівки та Предтечиного.

На Торецькому ворог здійснив шість атак неподалік Торецька та Щербинівки, активно застосовував бомбардувальну авіацію, скинувши до десяти керованих бомб.

На Покровському напрямку українські захисники зупинили 27 наступальних дій агресора у бік населених пунктів Миролюбівка, Промінь, Крутий Яр, Вишневе та Селидове.

На Курахівському відбито 37 російських атак. Основні зусилля ворог зосереджував у районах Новоселидівки, Новодмитрівки, Курахівки, Максимільянівки, Антонівки, Курахового та Катеринівки.

На Времівському противник за підтримки авіації здійснив вісім штурмів українських позицій неподалік Новоукраїнки та Богоявленки.

На Оріхівському та Гуляйпільському напрямках росіяни активно залучали штурмову і бомбардувальну авіацію — скинули понад десяток керованих бомб.

На Придніпровському напрямку загарбники атакували українські позиції три рази — отримали жорстку відсіч та зазнали втрат.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник з території РФ активно застосовує артилерію і авіацію по районах українських населених пунктів.

Триває операція Сил оборони в Курській області, де за добу росіяни завдали 29 авіаційних ударів, скинувши 42 керовані авіабомби, а також здійснили 323 артилерійських обстріли.

Українські воїни продовжують завдавати окупаційним військам відчутних втрат в живій силі, техніці, активно підривають наступальний потенціал ворога у тилу.

Минулої доби авіація, ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, уразили один пункт управління та одну артилерійську систему.

Нагадаємо, минулої доби втрати російських загарбників становили 1 680 осіб. Також українські воїни знешкодили сім танків, 40 бойових броньованих машин, 51 артилерійську систему, 68 безпілотників оперативно-тактичного рівня, 100 одиниць автомобільної, 14 одиниць спеціальної техніки окупантів, а також одну важку вогнеметну систему.

144 бойових зіткнення відбулося між Силами оборони та російськими окупантами — ситуація на фронті

Джерело: uatv.ua (Світ)