Ставка Росії на вогневий вал артилерії у війні проти України залишила її без боєприпасів, — військовий експерт

28 жовтня 2024 р. 11:11

28 жовтня 2024 р. 11:11


Ставка армії РФ на активне використання артилерійських систем на першому етапі війни, яку Кремль розв’язав проти України, призвела до вихолощення боєприпасів у країни-агресора. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив військовий експерт Владислав Селезньов.

“Росіяни були абсолютно впевнені в тому, що за допомогою вогневого валу, активного використання артилерійських систем, вони зможуть продавити нашу оборону. Тому використання протягом доби на першому етапі повномасштабної війни противником снарядів у кількості 20, 40 та навіть 60 тисяч снарядів на добу, воно, власне кажучи, дає результат. У росіян вихолостилися ті самі запаси артилерійських боєприпасів. Так, чималу кількість цих артбоєприпасів було вилучено з баз арсеналів та складів на території Республіки Білорусь. Теж усе було відправлено в топку війни. Чи змінило це кардинально ситуацію на полі бою? Ні”, — сказав він.

Військовий експерт зазначив, що в такій ситуації російський диктатор Володимир Путін змушений просити допомоги в Ірану та Північної Кореї, щоб отримувати хоча б якусь компенсаторну частину артилерійських боєприпасів.

“Так, він їх отримує. Що натомість дає, як правило, це залишається поза межами публічного обговорення, але те, що Росія змушена жертвувати, зокрема й своїми знаннями та ресурсами в галузі ядерних технологій, це очевидно. Безумовно, це не додає безпеки всій нашій планеті, але, на превеликий жаль, наші західні партнери чомусь відіграють вельми акуратну роль у цьому сенсі. І коли ми говоримо про те, що об’єднання зусиль здатне кардинально змінити ситуацію на полі бою, на жаль, це поки що не про наші комунікації із західними партнерами. Вони займають вичікувальну позицію, що, безумовно, не сприяє посиленню бойових можливостей української армії”, — сказав Селезньов.

Нагадаємо, за інформацією видання Bloomberg , тільки 30% снарядів, випущених силами РФ останнім часом, були російського виробництва. З решти 60% прибули з Північної Кореї, а 10% були іранськими.

Ставка Росії на вогневий вал артилерії у війні проти України залишила її без боєприпасів, — військовий експерт

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua