Опозиція у Грузії відмовилася визнати результати виборів

28 жовтня 2024 р. 11:11

28 жовтня 2024 р. 11:11


Усі чотири опозиційні партії Грузії, які за даними Центральної виборчої комісії країни, подолали 5-відсотковий бар’єр на парламентських виборах, відмовилися визнати їхні результати, повідомляє FREEДОМ із посиланням на “Новини Грузії”.

В опозиції заявляють, що схему фальсифікацій розшифровано. Адже вибори не відображають волю народу. Також опозиціонери хочуть провести переговори щодо формування коаліційного уряду.

“Вибори були вкрадені — проросійським олігархом Бідзіною Іванішвілі. Наша партія “Єдність — Національний рух”, ми не збираємося визнавати ці вкрадені результати виборів”, — заявила лідерка партії “Єдність — Національний рух” Тіна Бокучава.

“Оголошені результати не відображають волю грузинського народу. Ці цифри, отримані в результаті виборів, проведених на тлі повсюдного залякування, шахрайства та хабарництва, суперечать історичному та нинішньому вибору грузинського народу”, — наголосила лідерка коаліції “Сильна Грузія” Анна Долідзе.

Тим часом прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе вже заявив, що уряд буде затверджено, попри відмову опозиційних партій визнавати результати.

Нагадаємо, у Грузії завершилося голосування на парламентських виборах. Після підрахунку голосів майже на ста відсотках виборчих дільниць правляча партія “Грузинська мрія” набрала 54,24% голосів. Чотири опозиційні партії в сумі набирають 37,33% голосів. Про це повідомляє Центральна виборча комісія Грузії. Опозиція і низка політологів називають “Грузинську мрію” проросійською, а її засновника, мільярдера Бідзіну Іванішвілі, підозрюють у масштабній корупції та тісних ділових зв’язках із Росією.

Опозиція у Грузії відмовилася визнати результати виборів

Джерело: uatv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua