"Молімося за мир в Україні": Папа Римський закликав дотримуватися міжнародного права у війні

28 жовтня 2024 р. 12:46

28 жовтня 2024 р. 12:46


Основні тези

  • Папа Римський закликав молитися за мир та дотримуватися міжнародного гуманітарного права у збройних конфліктах, зокрема у війні в Україні.
  • Франциск звернув увагу на конференцію в Женеві, присвячену 75-річчю Женевських конвенцій, закликавши поважати життя та гідність людей під час збройних конфліктів.

Папа Римський закликав дотримуватися міжнародного гуманітарного права у війні / Фото AFP

Папа Римський виступив із закликом до світу дотримуватися міжнародного гуманітарного права у збройних конфліктах. Франциск також сказав молитися за мир, особливо в Україні.

Про це повідомляє Vatican News . Свій заклик понтифік зробив після зачитування молитви "Ангел Господній".

Цікаво Історія маленької Марічки: Зеленський подарував Папі картину про злочини у Бучі – фото

Що сказав Папа Римський у промові про мир

Франциск закликав вірян надалі молитися за мир, особливо в Україні, Палестині, Ізраїлі, Лівані. Також понтифік просить молитися за припинення ескалації та за те, щоб на першому місці була пошана до людського життя, яке є священним.

Перші жертви там (у війнах – 24 Канал) – серед цивільного населення: ми бачимо це щодня. Надто багато невинних жертв! Ми щодня бачимо кадри замордованих дітей! Надто багато дітей! Молімося за мир,
– наголосив Папа Римський.

Франциск також згадав, що 28 жовтня в Женеві розпочнеться конференція, організована Міжнародним Червоним Хрестом і Червоним Півмісяцем, присвячена 75-й річниці Женевських конвенцій.

"Нехай же ця подія зможе пробудити сумління, щоб під час збройних конфліктів поважалися життя та гідність людей та народів, а також непорушність цивільних структур та місць культу згідно з міжнародним гуманітарним правом. Сумно бачити, як під час війни подекуди руйнуються лікарні та школи", – підкреслив понтифік.

Окрім того, Папа висловив свою підтримку ініціативам, спрямованим на розвиток міжрелігійного діалогу, засудивши при цьому нещодавнє вбивство священника в Мексиці.

"Молімося за мир в Україні": Папа Римський закликав дотримуватися міжнародного права у війні

Джерело: 24tv.ua (Світ)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua