Тбіліський Майдан: тисячі грузинів вийшли на мітинг проти результатів виборів (відео)

28 жовтня 2024 р. 18:54

28 жовтня 2024 р. 18:54


Усі чотири опозиційні партії відмовилися визнавати перемогу правлячої партії "Грузинська мрія"

Ввечері 28 жовтня у Тбілісі розпочався масштабний мітинг опозиції проти результатів парламентських виборів. Тисячі протестувальників зібралися біля будівлі парламенту та перекрили проспект Руставелі .

Опозиція Грузії вимагає скасування результатів виборів через масові фальсифікації та проведення повторного голосування . Про це заявив один із лідерів партії "Єдність-Національний рух" Георгій Вашадзе на мітингу у парламенту Грузії, повідомляє телеграм-канал Ateo Breaking.

Усі чотири опозиційні партії відмовилися визнавати перемогу правлячої партії "Грузинська мрія", яка за офіційними даними набрала 54% голосів .

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі назвала парламентські вибори "тотальною фальсифікацією" та "російською спецоперацією" . Таку заяву вона зробила після зустрічі з лідерами опозиційних сил.

За попередніми даними Центральної виборчої комісії, партія "Грузинська мрія" отримає 89 зі 150 місць у новому парламенті. Група неурядових організацій "Мій голос" зафіксувала понад 200 порушень на виборчих дільницях , зокрема вкидання бюлетенів.

Лідер опозиційної коаліції "Сильна Грузія" Мамука Хазарадзе заявив про мирний характер протестів. "Ми захистимо голос кожного громадянина та виборця" , — наголосив політик.

Тбіліський Майдан: тисячі грузинів вийшли на мітинг проти результатів виборів (відео)

Коаліція за зміни, яка посіла друге місце з результатом 11% голосів, відмовилася від мандатів у новому парламенті . Аналогічну позицію висловила партія "Єдність-Національний Рух".

До нового складу парламенту, окрім правлячої партії, проходять чотири опозиційні сили — три альянси та партія колишнього прем'єр-міністра Георгія Гахарія "За Грузію".

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав, що в ЄС закликали до розслідування усіх порушень під час голосування у Грузії. Там проаналізують усі порушення, які були зафіксовані спостерігачами.

Тбіліський Майдан: тисячі грузинів вийшли на мітинг проти результатів виборів (відео)

Джерело: telegraf.com.ua (Світ)