Президент України зустрівся з прем’єром Ісландії (ВІДЕО)

28 жовтня 2024 р. 20:54

28 жовтня 2024 р. 20:54


Під час візиту до Ісландії сьогодні, 28 жовтня, президент України Володимир Зеленський зустрівся з прем’єр-міністром країни Б’ярні Бенедіктссоном. Про це повідомили в Офісі президента України, інформує FREEДОМ .

Зеленський висловив подяку Ісландії та державам-партнерам із Північної Європи за підтримку України з перших днів повномасштабної війни.

“Дякую Ісландії й за підтримку нашої країни на шляху до НАТО. Запрошення України до Альянсу є першим пунктом плану перемоги та надійним шляхом досягнення справедливого миру”, — сказав президент.

Під час зустрічі Володимир Зеленський розповів про ситуацію на полі бою, а також про досягнення України у виробництві безпілотних систем.

Він закликав Ісландію фінансувати в українське виробництво снарядів, далекобійних дронів і ракет та іншої зброї, а також приєднатися до коаліції укриттів, яку ініціювали Україна та Фінляндія.

Президент наголосив, що сьогодні треба бути сильнішими, щоб зупинити Путіна.

“Важливо спільно та рішуче відповідати на залучення військових Північної Кореї до російської агресії в Україні та застосування Росією північнокорейського й іранського озброєння”, — зазначив Зеленський.

Президент України зустрівся з прем’єром Ісландії (ВІДЕО)

Джерело: uatv.ua (Світ)