Саміт країн Північної Європи відбувається в Ісландії — мети візиту Зеленського

28 жовтня 2024 р. 21:21

28 жовтня 2024 р. 21:21


У столиці Ісландії сьогодні, 28 жовтня, розпочинається саміт країн Північної Європи. У ньому візьмуть участь майже 90 делегатів — прем’єри, міністри закордонних справ та члени парламенту, повідомляє FREEДОМ .

У роботі саміту візьме участь президент України Володимир Зеленський. Він уже зустрівся з прем’єр-міністром Ісландії, також у нього заплановано зустріч із президентом Ісландії.

У Рейк’явіку Володимир Зеленський також проведе двосторонні переговори із прем’єрами Данії, Норвегії, Фінляндії та Швеції. Головна тема — підтримка плану перемоги.

Крім того, президент України обговорить співпрацю у сфері фінансування українського виробництва зброї та далекобійних коштів, підготовку до зими, морську безпеку, обмеження російського тіньового флоту, а також оборонну підтримку, підготовку та оснащення українських воїнів.

“Я хочу подякувати всім нашим партнерам з Північної Європи за сильну підтримку з самого початку повномасштабного вторгнення та велику підтримку наших сімей, нашої країни. Справді, ми захищаємо наші життя, наші будинки та наших дітей щодня, але це було б неможливо без сильної підтримки таких партнерів. Тому ми дуже вдячні. Але сьогодні нам потрібно бути набагато сильнішими, щоб зупинити Путіна. І це хочу обговорити з нашими партнерами, з усіма союзниками. Дякую за цю можливість, ми маємо наш план перемоги, нам потрібна реальна підтримка в цьому. Дякую вам велике”, — сказав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, під час візиту до Ісландії сьогодні, 28 жовтня, президент України Володимир Зеленський зустрівся з прем’єр-міністром країни Б’ярні Бенедиктссоном.

Саміт країн Північної Європи відбувається в Ісландії — мети візиту Зеленського

Джерело: uatv.ua (Світ)