Перебіжчики з КНДР хочуть поїхати в Україну, щоб допомогти із солдатами Північної Кореї в Росії

28 жовтня 2024 р. 22:31

28 жовтня 2024 р. 22:31


Група з 200 північнокорейських перебіжчиків, які тепер проживають у Південній Кореї, висловила бажання вирушити на допомогу Україні для проведення психологічної війни проти солдатів КНДР, яких Росія, за повідомленнями, залучила для участі у війні. Про це повідомляє видання South China Morning Post.

Ми - військові ветерани, які знають внутрішню військову культуру і психологічний стан солдатів Північної Кореї краще за будь-кого іншого, - каже 69-річний Ан Чан-Іл, колишній північнокорейський військовий і голова Всесвітнього інституту досліджень Північної Кореї.

Він наголошує на готовності групи використовувати гучномовці, розповсюджувати листівки і навіть виступати перекладачами для впливу на моральний стан солдатів КНДР.

Ще один учасник ініціативи, Лі Мінбок, надіслав відкритого листа до посольства України в Сеулі з проханням до президента України Володимира Зеленського розглянути можливість їхньої підтримки та використати їхній досвід. Лі впевнений, що присутність північнокорейських перебіжчиків в Україні допоможе деморалізувати північнокорейські війська, які він назвав "гарматним м'ясом". Він також зазначив, що багато північнокорейських солдатів стикаються з нестачею їжі та поневіряннями, на відміну від "зразкових" солдатів, які показують на парадах.

Міністерство закордонних справ Південної Кореї передало звернення Лі Мінбока до Міністерства об'єднання для подальшого розгляду.

Тим часом, за даними української розвідки, північнокорейські військові вже прибули до Росії. Президент України Володимир Зеленський підтвердив підготовку підрозділів КНДР до бойових дій у складі двох бригад по 6 тисяч осіб кожна. Перекидання північнокорейських військ також було зафіксовано в Курській області, і, за прогнозами розвідки, їх задіють у боях з українськими силами вже наприкінці жовтня. Російський президент Володимир Путін заявив, що військове співробітництво з КНДР - частина партнерської угоди, а деталі виконання домовленостей - "справа обох країн".

Перебіжчики з КНДР хочуть поїхати в Україну, щоб допомогти із солдатами Північної Кореї в Росії

Джерело: socportal.info (Світ)