Близько 100 штурмів відбили українські захисники — мапа війни за 28 жовтня (ВІДЕО)

28 жовтня 2024 р. 22:41

28 жовтня 2024 р. 22:41


З початку доби сьогодні, 28 жовтня, на фронті сталося 92 бойові зіткнення. Російська армія продовжує обстрілювати з артилерії та мінометів прифронтові населені пункти у Сумській та Чернігівській областях. Про це повідомили у Генеральному штабі ЗСУ, інформує FREEДОМ .

На Куп’янському напрямку українські захисники відбивають російські атаки неподалік Синьківки, Кругляківки та Лозової Харківської області. Також армія РФ активно застосовує бомбардування авіацією. На Краматорському напрямку були штурми поблизу Часового Яру та Ступочок Донецької області. На Покровському напрямку російські окупанти атакували в районах Миролюбівки, Лисівки, Крутого Яру, Селидового та Вишневого Донецької області, а на Курахівському загарбники намагалися просунутися в районах Зоряного, Новодмитрівки, Катеринівки та Антонівки Донецької області.

“Противник кидає всі сили для того, щоб виступати на Покровській ділянці та на Курахівській. Ба більше, зараз з боку Вугледарського напрямку до Курахового намітилася загроза, оскільки там противник також зараз намагається наступати, й не без успіху, на жаль. Тому зараз говорити про якісь терміни стабілізації я не беруся”, — прокоментував ситуацію на фронті військовий оглядач Денис Попович.

Російські війська просунулися у Часовому Яру Донецької області. Про це повідомляє розвідка Великої Британії. Загарбники перетнули канал у південній частині міста та наблизилися до його кордонів. А з центральної частини армія РФ пересунулася на схід. За центральну та північну частини в районі каналу тривають запеклі бої.

В Інституті вивчення війни вважають, що нестача ресурсів змусить російського диктатора змінити спосіб ведення війни. На думку аналітиків, Путін не може ігнорувати витрати нескінченно довго. І мова не лише про гроші, а й про живу силу. Крім того, російська економіка досягне точки вигоряння, що завдасть величезних збитків суспільству. Ці чинники можуть змусити главу Кремля ухвалити рішення, щоб зберегти стабільність режиму.

“Ми зараз бачимо, що є підвищення облікової ставки російського Центробанку, досить висока вона стає. Є певні побоювання, пов’язані з інфляцією, через що, власне, відбувається підвищення цієї облікової ставки. Є у РФ підвищення цін на різні харчові продукти тощо. Тобто економічні ризики, про які росіяни говорять”, — зауважив Денис Попович.

1 680 своїх солдатів втратила армія РФ за минулу добу. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ. Українські військові знищили сім танків, 40 бойових бронемашин, 51 артилерійську систему, а також збили 68 БпЛА та вразили понад сотню одиниць автомобільної, спецтехніки та цистерн з паливом.

Близько 100 штурмів відбили українські захисники — мапа війни за 28 жовтня (ВІДЕО)

Джерело: uatv.ua (Світ)