Росія наважиться на участь у другому Саміті миру тільки під тиском, — політолог

28 жовтня 2024 р. 23:08

28 жовтня 2024 р. 23:08


Україна може розглянути можливу участь Росії у другому Саміті миру конкретно як наслідок того, що Київ готовий буде прислухатися до певних пропозицій Китаю та Бразилії. Однак сама участь Росії в саміті зумовлена тільки свого роду примусом РФ. Такою думкою сьогодні, 28 жовтня в ефірі телеканалу FREEДOM поділився доктор політичних наук Ігор Петренко.

“Завдання Києва полягає в тому, щоб сказати, що ми готові до діалогу, готові запросити Російську Федерацію приєднатися до другого Саміту миру. Цього чекають і наші партнери. Але питання в важелях тиску на Російську Федерацію. І вони насамперед мають бути сформовані Україною спільно з нашими західними партнерами. І якраз план перемоги спрямований на це. Він спрямований на те, щоб створити серйозний важіль тиску на Російську Федерацію в тому, щоб її схилити до миру”, — зазначив політолог.

За його словами, Китай тут дійсно може відігравати важливу роль, у нього є важелі впливу.

“Однак Китай навряд чи може напряму диктувати свої умови РФ, хоча їхні взаємовідносини з РФ наближаються до статусу васальної залежності, але все ж цю межу вони не переступили. Але в Китаю поки що немає стимулу того, щоб тиснути на Російську Федерацію, оскільки він отримує певні вигоди з того, що зараз відбувається. І поки він не побачить привабливішої альтернативи, найімовірніше, він і продовжуватиме займати ту позицію, яка в нього є на сьогодні”, — констатував Ігор Петренко.

Росія наважиться на участь у другому Саміті миру тільки під тиском, — політолог

Джерело: uatv.ua (Світ)