Імітують оплату на касі самообслуговування і крадуть товар: прокуратура передала до суду вже 16 справ про крадіжки в Аврорі

23 липня 2024 р. 12:04

23 липня 2024 р. 12:04


Чуднівська окружна прокуратура у 2023 та 2024 році до судів по справах про крадіжки з магазинів Аврора направила16 обвинувальних актів за ч. 4 ст. 185 КК України, в тому числі 4 до Романівського суду. При цьому, трьох осіб вже засуджено вироками Любарського та Романівського районних судів 2 осіб до 5 років позбавлення волі, але враховуючи відшкодування шкоди та вчинення злочинів уперше звільнено від відбування покарання з іспитовим строком, одну особу засуджено до 120 годин громадських робіт.

Про це Твій Романів повідомили у Чуднівській окружній прокуратурі.




До прикладу, уродженка Червоних Хаток здійснювала крадіжки тричі поспіль. 19 травня винесла з магазину Аврора товарів на 843 грн, 23 травня – на 891 грн, 30 травня – на 712.

Як зауважили в прокуратурі, крадії товарів імітують покупки на касі самообслуговування. Вони сканують товар, але потім редагують покупку перед оплатою, видаляючи значну частину від сканованого раніше і виходять з магазину, не оплативши більшість винесеного товару. Проте такі дії легко відслідковуються через камери відео спостереження, тож магазин передає до поліції разом із заявою конкретні докази крадіжки і відео з крадієм безпосередньо.

В прокуратурі зауважують, що в умовах військового стану навіть дрібні крадіжки розглядаються судом за ч.4 ст 185 КК, а отже мають значно суворіше покарання – за крадіжку можна потрапити у в’язницю.

Імітують оплату на касі самообслуговування і крадуть товар: прокуратура передала до суду вже 16 справ про крадіжки в Аврорі

Джерело: tvijromaniv.in.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua