Дії під час повені та страхування майна

23 липня 2024 р. 14:34

23 липня 2024 р. 14:34


Літо цього року видалося спекотним, з різкими коливаннями денної та нічної температур. Це може призвести до раптових дощів, гроз та поривів вітру, а також до різкого підйому рівнів у малих річках, що може призвести до підтоплення інтенсивним поверхневим стоком дощових вод. Ці явища можуть виникнути в будь-якому регіоні України.

На території Бердичівської міської територіальної громади існує 12,1 га проблемних зон ризику підтоплення, які включають до 10 вулиць, до 8 провулків, до 120 будинків біля русла р. Гнилоп’ять, де мешкає близько 500 осіб.

Для запобігання підтопленням на території міста улаштована складна розгалужена система водовідведення, що включає близько 10 км закритої та біля 26 км відкритої зливової каналізації, 412 зливових колодязів. Проте, в зв’язку із значними опадами, перепускна можливість системи водовідведення в літній період може бути обмеженою.

Вірогідність виникнення аварій та надзвичайних ситуацій, пов’язаних з підтопленням територій паводковими водами, залишається високою.

Для мінімізації ризиків та зменшення руйнівних наслідків підтоплення рекомендується:

  • Провести роботи з забезпечення водовідведення: розчистити дренажні та каналізаційні інженерні мережі і стічні канави від бруду та сміття біля осель, ліквідувати завали на шляху стічних вод, розчистити шляхи підходу (під’їзду) інженерної техніки на випадок виникнення підтоплення, підготувати матеріал (мішки, пісок тощо) для захисту будинків та споруд.

Пам’ятайте, що під час повені необхідно:

Наслідки повені можуть призвести до руйнування та пошкодження власного майна. Обсяги заподіяної стихійним лихом шкоди, як правило, перевищують фінансові можливості родини.

Законодавча база України гарантує соціальний захист населення та часткове відшкодування понесених родиною матеріальних витрат. Проте, розмір цієї допомоги може бути незначний.

Для того, щоб не залишитися сам на сам з бідою та гарантовано отримати відповідну фінансову компенсацію за пошкоджене майно, рекомендується укласти договір страхування особистого майна .

Страхування – це реальний правовий та фінансовий захист вашого майна. У Бердичеві існує ряд фінансових установ, які здійснюють страхову діяльність.

Відділ з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення рекомендує:

Пам’ятайте, ваша безпека та збереження вашого майна залежить від вас!

Відділ з питань НС та ЦЗН виконавчого комітету Бердичівської міської ради

Дії під час повені та страхування майна

Джерело: berdychiv-rada.gov.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua