На щиті повертається до рідного Бердичева доблесний Захисник України Вадим Ракуть

23 липня 2024 р. 17:34

23 липня 2024 р. 17:34


Героєм повертається на щиті до рідного Бердичева Захисник України Вадим Ракуть. Починаючи з 03 лютого 2023 року, наш земляк вважався зниклим безвісти, і ось станом на 16 липня цього року встановлено: Вадим Ракуть геройськи загинув поблизу Кремінної, що на Луганщині.

Народився Вадим у Бердичеві у лютому 1980-го року. Закінчив 17-ту школу, відслужив в армії, підписав контракт на службу у Збройних Силах України. Потім вирішив піти у запас. Працював на місцевих підприємствах водієм, переобладнував автівки.

Як і десятки тисяч звитяжних Захисників і Захисниць, Вадим Ракуть не був створений для війни. Був створений для того, аби віддано працювати на мир. Роботящий і добрий серцем. Любив полювання, риболовлю, захоплювався бджільництвом.

А потім – велика війна, і, як у тисячах українських осель, пролунало: «Хто, як не я?» Цього разу – з вуст Вадима Ракутя. Чоловік зібрався й вирушив до РТЦК та СП добровольцем.

Ніс службу у 95-й окремій десантно-штурмовій Поліській бригаді на посаді старшого сержанта. Незмінно мужньо та відповідально виконував свій військовий обов’язок. Не сховався й під час бою, що став останнім в його земному житті. Бився за рідну країну, за кожного з українців.

Вічна Пам’ять та Шана тобі, Герою! Честь!

Бердичівський міський голова Сергій Орлюк, Бердичівська міська рада, її виконавчий комітет та уся багатотисячна бердичівська громада глибоко сумують із приводу загибелі Вадима Ракутя та щиро співчувають його рідним і близьким. Бердичів та Україна будуть пам’ятати, помстяться і переможуть!

УВАГА! Церемонія прощання з Вадимом Ракутем відбудеться у середу 24 липня о 10:00 за адресою: м. Бердичів, вул. Василя Стуса, 53.

ВІДДАМО ШАНУ СЛАВНОМУ ЗЕМЛЯКОВІ!

На щиті повертається до рідного Бердичева доблесний Захисник України Вадим Ракуть

Джерело: berdychiv-rada.gov.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua