У Житомирському районі ефективність використання бюджетних коштів знаходиться на контролі робочої групи «Прозорість та підзвітність»

26 липня 2024 р. 14:18

26 липня 2024 р. 14:18


В Україні процедури закупівлі переважно здійснюються в електронній формі через систему Prozorro, яка покликана забезпечити мінімізацію корупційних схем та визнана однією з кращих у світових рейтингах прозорості публічних закупівель.

При Житомирській районній військовій адміністрації, відповідно до розпорядження начальника Житомирської РВА Юрія Тарасюка від 15.01.2024 №7, створена робоча група «Прозорість і підзвітність» . Метою діяльності робочої групи є зниження корупційних ризиків у сфері публічних закупівель, забезпечення вжиття заходів з питань ефективного та раціонального використання бюджетних коштів у Житомирському районі в умовах воєнного стану, у тому числі виділених з фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Щомісяця під головуванням першого заступника начальника Житомирської РВА Сергія Кириченка проводяться засідання робочої групи. Попередньо здійснюється моніторинг та аналіз публічних закупівель, оголошених замовниками Житомирського району. На засідання робочої групи запрошуються її члени - як працівники структурних підрозділів Житомирської РВА, так і представники  Житомирського районного управління поліції ГУНП в Житомирській області, Житомирського районного відділу Управління Служби безпеки України в  області, а також представники територіальних громад району.

«Наша позиція принципова – бюджетні кошти слід використовувати максимально ефективно і раціонально, з дотриманням пріоритетності у закупівельному процесі», – підкреслює Сергій Кириченко.

З інформацією щодо прозорості та підзвітності у процедурах закупівлі можна ознайомитися на вебсайті Житомирської РВА за посиланням: https://zhytomyrska-rda.gov.ua/prozorist-ta-pidzvitnist-18-57-21-12-12-2023/ .

У Житомирському районі ефективність використання бюджетних коштів знаходиться на контролі робочої групи «Прозорість та підзвітність»

Джерело: myropilska-gromada.gov.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua