Романів знову на вустах всієї області! І знову – як переможець!

27 липня 2024 р. 00:03

27 липня 2024 р. 00:03


Кубок їде до Романова

Те, що у фіналі кубку Памʼяті Героїв Небесної Сотні 2024 року зустрінуться найсильніші команди Житомирської області, особливою несподіванкою не було.

Після того як ємільчинська «Уборть» не змогла брати участі у розіграші кубку Житомирщини з футболу Памʼяті Героїв Небесної Сотні і не з'явилася на матчі із романівським FC «VIVAD», стало очевидним, що до фіналу дійдуть все ж таки лідери нинішнього чемпіонату Житомирської області. Йдеться про той же таки романівський FC «VIVAD» та коростенський «Мал». Нині саме ці колективи займають перше та друге місце у турнірній таблиці першості області.

Місцем фіналу кубка зразка 2024 року було обрано стадіон у місті Радомишлі. Логіка такого вибору була зрозумілою, оскільки Асоціація футболу Житомирщини прагне популяризувати футбол у всіх містах і селах області. Якраз фінальні матчі розіграшу найпопулярнішого в області кубкового турніру і стають реальними кроками такої популяризації. Варто зауважити, що радомишляни відмінно підготувалися до проведення фіналу, зосередивши увагу на підготовці футбольного газону свого найголовнішого стадіону.

Цікаво, що трибуни із глядачами на стадіоні у Радомишлі були заповнені вщент, тим паче, що і Коростень, і Романів надіслали до Радомишля свої делегації вболівальників. На матч прибули почесні гості в особі заступника голови Житомирської облради Володимира Ширми, Радомишльського міського голови Володимира Тетерського та голови Асоціації футболу Житомирщини Руслана Павлюка. Право першого удару, який символізував би початок матчу, надали воїну-ветерану 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс», жителю Радомишльської міської громади Валентину Степаненку.

Фінал розпочався о 17-й годині 17 липня в умовах 32-градусної спеки. Щоправда, у повітрі вже о пів на шосту запахло вологою, і грати командам стало відчутно легше. Гра, як і передбачалося, розпочалася із того, що суперники придивлялися один до одного. Йшла наполеглива, вперта боротьба, яка здебільшого зосереджувалася у центрі поля стадіону. Як «VIVAD», так і «Мал» робили наголос на масштабних позиційних атаках, однак оборонні редути обох клубів гасили наміри атакувальників. Щоправда, відчувалося, що гравці романівської команди отримують перевагу над суперником у ті моменти, коли пришвидшують свої атаки. Таких періодів у першому таймі було два чи три, однак скористатися із швидких атак «VIVAD» не зміг. Стосовно коростенців, то у першій половині матчу вони взагалі не створили реально гострих моментів біля воріт своїх суперників.

Другий тайм розпочався знову ж таки із обмінів атаками. Однак якщо гравці «Мала» безуспішно намагалися пробитися на точку вирішального удару через центр атаки, то романівські футболісти надавали перевагу фланговим атакам, звідкіля йшла навісна передача на когось із атакувальників. Вже на п'ятій хвилині другого тайму півзахисник FC «VIVAD» Денис Яворський зумів відгукнутися на передачу з правого флангу і ударом головою послав м'яч у ворота коростенської команди. Ще за шість хвилин нападник романівчан Микола Березін також «замкнув» передачу із лівого флангу і ударом головою забив другий м'яч у ворота «Мала». 2:0 за пів години до завершення основного часу гри, і це була серйозна заявка чемпіона Житомирщини на перемогу у фінальному кубковому матчі. Втім, гравці «Мала» намагалися врятувати долю поєдинку і зуміли налаштуватися на такий собі штурм воріт FC «VIVAD». Один із ударів нападника коростенської команди мало не досяг мети, однак виняткову майстерність продемонстрував воротар романівської команди Олексій Дворнін. Атаки «Мала» продовжувалися майже до кінця поєдинку, однак жодного гольового моменту коростенські футболісти так і не створили. У підсумку матч так і завершився перемогою романівського колективу із рахунком 2:0. FC «VIVAD» вперше в своїй історії здобуває головний кубок Житомирщини. Відтепер гравці FC «VIVAD» мають реальну можливість здобути втретє поспіль звання чемпіона Житомирської області, а перемога в одному футбольному сезоні у розіграші кубку Памʼяті Героїв Небесної Сотні у чемпіонаті області, яку називають «золотим дублем», є свідченням особливо успішного футбольного року для FC «VIVAD». Однак про першу частину «золотого дубля» як про виконане завдання романівський клуб може вже прозвітувати перед своїми вболівальниками, перед керівництвом клубу і його спонсорами. А попереду – друге коло чемпіонату Житомирщини і декілька достатньо відповідальних матчів.

Віктор Єрофєєв

Романів знову на вустах всієї області! І знову – як переможець!

Джерело: zt.20minut.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua