Вирок Романівського суду за катування: батько побив шкіряним паском сина

03 вересня 2024 р. 17:02

03 вересня 2024 р. 17:02


16 серпня у Єдиному державному реєстрі судових рішень оприлюднено вирок Романівського району уродженцю села Романівської громади, який побив сина шкіряним ременем. Справа розглядалася за ст. 127 ККУ Катування

У вироку суду йдеться, що 17 квітня 2023 року чоловік , отримавши від раніше незнайомої особи інформацію про можливе незаконне заволодіння малолітнім сином грошовими коштами, вирішив з`ясувати ці обставини у сина та покарати його за дії, у яких він підозрюється, шляхом заподіяння сильного фізичного болю.

Реалізуючи свій злочинний умисел, користуючись тим, що малолітній в силу свого віку і фізичного стану не зможе захиститися, чоловік піддав останнього катуванню, яке виразилось в умисному заподіянні сильного фізичного болю, фізичного та морального страждання, шляхом довготривалого нанесення численних побоїв по всьому тілу шкіряним паском.

У суді чоловік визнав свою винуватість.

Суд визнатв чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 127 КК України, за яким призначити йому покарання – чотири роки позбавлення волі. Але, згідно статті 75 КК України, звільнив засудженого від відбування призначеного покарання, якщо він протягом визначеного судом іспитового строку не вчинить нового кримінального правопорушення та виконає покладені на нього обов`язки.

Тривалість іспитового строку два роки. А ще на чоловіка поклали  обов’язок проходження програми для кривдників строком на два місяці.

Вирок  Романівського суду за катування: батько побив шкіряним паском сина

Джерело: tvijromaniv.in.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua