У приміському селищі Житомира забруднено річку Тетерів – розпочато кримінальне провадження

03 вересня 2024 р. 17:14

03 вересня 2024 р. 17:14


У понеділок, 2 вересня, Житомирська окружна прокуратура внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про порушення правил охорони вод (водних об'єктів), що спричинило забруднення поверхневих вод та  створило небезпеку здоров'ю людей і довкіллю.

Про це 3 вересня повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

"Під час моніторингу інтернет-джерел прокурори встановили, що у лісовому масиві, за межами с. Слобода-Селець, що на околиці Житомира,  здійснюється несанкціонований скид стічних вод у р. Тетерів. Зокрема, стоки незрозумілого походження, непевного сірого кольору, з різким неприємним запахом по трубі систематично збігають у водойму, створюючи небезпеку навколишньому природному середовищу. Також  потерпають місцеві жителі, які вбачають у несанкціонованих стоках загрозу своєму здоров’ю", - йдеться в повідомленні.

Матеріали кримінального провадження передано до відділу поліції № 1 Житомирського райуправління поліції для проведення досудового розслідування.

Наразі вживаються заходи для встановлення походження стоків та винуватців заподіяної довкіллю шкоди. З цією метою залучено екологічну службу.

Нагадаємо, що в серпні повідомлялось, про Забруднення річки Тетерів фекальною рідиною: на місці працюють екологи.

Згодом з'ясувалось, що Було зафіксовано скид нечистот у річку .

У приміському селищі Житомира забруднено річку Тетерів – розпочато кримінальне провадження

Джерело: zhzh.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua