Житомирські спортсмени вибороли дві «золоті» медалі на чемпіонаті світу з веслування на човнах «Дракон»

04 вересня 2024 р. 02:07

04 вересня 2024 р. 02:07


Житомирські спортсмени вибороли дві «золоті» медалі на чемпіонаті світу з веслування на човнах «Дракон», який цими днями відбувається в Італії.

Про це 3 вересня повідомляє Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«Вже дві золоті медалі! Змагання драгонботів тільки стартували, а ми вже маємо здобутки! На Чемпіонаті світу в Італії — ветерани, які мають інвалідність. Серед них — житомиряни! Змагання триватимуть ще 5 днів. Успіхів! Пишаємось», - повідомив Сергій Сухомлин.

Фото зі сторінки Сергія Сухомлина у facebook

Зазначимо, що учасник команди парадрагон, ветеран Олександр Швецов 3 вересня повідомив, що їхня команда виборола «золото».

«У нас «золото»! 1. Україна, 2. Канада, 3. США, 4. Англія. Дякую Боже», - написав Олександр Швецов на своїй сторінці у facebook .

Житомирські спортсмени вибороли дві «золоті» медалі на чемпіонаті світу з веслування на човнах «Дракон»

Зауважимо, чемпіонат світу серед клубних команд (дорослі, молодь, юніори) з веслування на човнах дракон відбувається в італійському місті Равенна з першого по дев'яте вересня.

Нагадаємо, національна збірна команда України з веслування на човнах «Дракон», у складі якої було 66 спортсменів з Житомирщини, взяла участь у чемпіонаті Європи, який відбувся в Чехії. Українці показали найвищі результати в різних класах та привезли кубок Європи в Житомир , який продемонстрували 12 липня у міській раді.

27 червня 2024 року у відео сюжеті ми розповідали про те, що у Житомирі перша в Україні команда парадрагон готується до чемпіонату Європи з веслування на човнах «Дракон». Це об'єднана команда, до складу якої входять досвідчені спортсмени та ветерани з Житомирщини, які мають інвалідність внаслідок війни. У Житомирі створили першу в Україні команду парадрагон і вона вже їде на чемпіонат Європи, на фінансування поїздки виділили 210 тис. грн з міського бюджету на позачерговому засіданні міськвиконкому 26 червня.

Житомирські спортсмени четвертий рік поспіль посідають 1 місце у всеукраїнському рейтингу веслування на човнах «Дракон». У 2023 році житомирські спортсмени набрали 56555,00 залікових балів.

Житомирські спортсмени вибороли дві «золоті» медалі на чемпіонаті світу з веслування на човнах «Дракон»

Джерело: Житомир.Info

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua