Безбар’єрність: як отримати попередній досвід для першої роботи

04 вересня 2024 р. 17:16

04 вересня 2024 р. 17:16


Майже у кожній вакансії серед вимог щодо працевлаштування вказується рівень досвіду. І навіть коли достатньо всього кількох місяців – перед молодим спеціалістом, який щойно закінчив університет, постає питання: як потрапити на роботу, щоб отримати попередній досвід, якщо для цього вже необхідно його мати?

Питання не таке безвихідне та нелогічне, яким може здатися на перший погляд, стверджують у Житомирській ОВА. Адже необхідні навички студентам під силу отримати ще у ході навчання. Як саме це зробити – у рекомендаціях на порталі «Дія.Безбар’єрність», створеному у межах ініціативи першої леді Олена Зеленська «Без бар’єрів».

Ось кілька з них:

1. Пройти стажування. Не обов’язково за своїм профілем чи тільки в одній компанії.

2. Долучитися до волонтерства. Добровільний труд може розкрити сильні сторони людини, і чим більше він відповідатиме майбутній професії – тим краще.

3. Знайти підробіток або неповну зайнятість. Будь-який фріланс заслуговує на місце у резюме, адже це теж ілюстрація здобутих навичок та особистих якостей кандидата.

Більше рекомендацій зібрано у розділі «Шукачам роботи» в окремому матеріалі.

А ще пам’ятайте: коли молодому спеціалісту відмовляють у роботі через вік – це один із найпоширеніших у трудовій сфері видів дискримінації.

Як протидіяти проявам ейджизму – детально розповідається за посиланням .

Портал «Дія. Безбарʼєрність» створено спільно з Міністерство цифрової трансформації України за підтримки UNDP Ukraine / ПРООН в Україні, а також Уряду Швеції, за аналітичної підтримки ГО Безбар’єрність.

За інформацією Житомирської ОВА

Безбар’єрність: як отримати попередній досвід для першої роботи

Джерело: berdychiv-rada.gov.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua