У вересні мобільні медичні команди продовжують виїжджати у віддалені села Житомирщини

04 вересня 2024 р. 18:16

04 вересня 2024 р. 18:16


На Житомирщині вже десятий місяць працюють мобільні медичні команди, які відновлюють доступ до медичних послуг для місцевого населення.

За цей час консультаціями сімейного лікаря, вузьких спеціалістів та психолога охопили вже майже 2 тис. 700 осіб. Мобільні медичні команди (ММК) у вересні відвідають 6 населених пунктів у Словечанській, Олевській та Народицькій громадах.

ММК складається з сімейного лікаря, медичної сестри, фахівця із соціальної роботи, психолога та водія. Часом до цієї команди може приєднатися вузький фахівець: кардіолог, ендокринолог, гінеколог. ГО «Ін Тач Юкрейн Фундейшн» щотижня планує нові виїзди мобільних медичних команд до сіл трьох північних громад Житомирської області. Місцеві мешканці у своєму селі у визначений день та час можуть прийти і отримати медичні та соціально-психологічні послуги. ММК на місці може зробити електрокардіограму, виміряти тиск, перевірити рівень глюкози, холестерину та кисню в крові, перевірити слух та зір, зробити УЗД-дослідження за допомогою портативного УЗД-апарату.

Тож у вересні заплановані виїзди ММК до таких населених пунктів:

  • 03.09 – с. Сухарівка Народицької громади;
  • 04.09 – с. Іллімка Словечанської громади;
  • 05.09 – с. Калиніка Олевської громади;
  • 10.09 – с. Межииліска Народицької громади;
  • 11.09 – с. Лучанки Словечанської громади;
  • 12.09 – с. Замисловичі Олевської громади.

«Люди вже добре знають, що до них в село може приїхати мобільна медична команда і вони зможуть отримати консультацію лікаря, психолога на місці. Крім того, наші лікарі виписують перенаправлення до сервісу транспортування пацієнтів, який допомагає людям з віддалених сіл дістатися до закладів вторинної ланки медицини та отримати консультацію вузького спеціаліста, пройти додаткові обстеження», - розповідає координаторка ММК у Житомирській області Анастасія Батирєва.

У цих громадах також створені 12 просторів психологічної підтримки, де люди можуть записатися у адміністратора на онлайн консультації із психологами. Такою можливість з червня місяця скористалося вже понад 200 місцевих жителів.

Проєкт реалізовується ГО «НУО «Ін Тач Юкрейн Фундейшн» у трьох громадах області в межах

підтримки проєкту USAID – US Agency for International Development, спільно з Pact «Інновації для подолання епідемії ВІЛ».

У вересні мобільні медичні команди продовжують виїжджати у віддалені села Житомирщини

Джерело: zt.20minut.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua