На території Пулинської громади виявили незаконну порубку дубів на майже 800 тис. грн

04 вересня 2024 р. 18:17

04 вересня 2024 р. 18:17


Про виявлений факт незаконної порубки дерев повідомила Державна екологічна інспекція Поліського округу.

"26 серпня 2024 року в ході розгляду звернення на телефонну «гарячу лінію», яке надійшло до Державної екологічної інспекції Поліського округу щодо незаконної порубки дерев за межами села Нарцизівка (Пулинська ТГ), державними інспекторами з охорони навколишнього середовища був здійснений виїзд за вказаними координатами для підтвердження факту незаконної порубки.

В ході огляду зазначеної території, екоінспекторами ДЕІ Поліського округу було зафіксовано факт порубки 23 сироростучих дерев породи дуб", - зазначили у Державній екологічній інспекції Поліського округу.

«Спеціалістами Інспекції було проведено розрахунок та встановлено розмір завданої шкоди довкіллю внаслідок незаконної порубки дерев, який становить 756 002,21 тис. грн. У зв'язку з тим, що особи, які вчинили зазначену порубку, на місці вчинення порушення виявлені не були, та особи яких не встановлено, Інспекцією направлено матеріали до Слідчого управління ГУНП в Житомирській області для вжиття заходів реагування, спрямованих на встановлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності»», - повідомив начальник ДЕІ Поліського округу Євгеній Медведовський.

На території Пулинської громади виявили незаконну порубку дубів на майже 800 тис. грн

Джерело: zt.20minut.ua