Довічно засудженого викрили у організації злочинів у в’язниці

06 вересня 2024 р. 16:39

06 вересня 2024 р. 16:39


Поширення злочинного впливу: поліція викрила довічно засудженого у Житомирській області

Поліція Житомирщини викрила довічно засудженого 58-річного уродженця Донеччини у поширенні злочинного впливу та організації кримінального бізнесу у виправній установі. Чоловік, який відбуває покарання за особливо тяжкі насильницькі злочини. Він мав «кримінальний стаж» у понад 30 років і статус «смотрящого» серед засуджених.

Під час відбування покарання він налагодив постачання заборонених товарів до в’язниці та контролював дотримання «злодійських законів», залучаючи інших засуджених до виконання його вказівок.

довічно засудженого

Організація шахрайських схем і вимагання грошей

Наприкінці 2023 року цей засуджений розробив шахрайську схему з продажем неіснуючих товарів через Інтернет. Один із покупців, запідозривши шахрайство, відмовився від угоди, але отримав дзвінки від «смотрящого», який вимагав викуп у 5 тисяч доларів та погрожував застосуванням насильства.

Після проведення розслідування поліція повідомила засудженого про підозру в умисному поширенні злочинного впливу, шахрайстві та вимаганні з погрозою насильства.

Нагадаємо, що На Житомирщині слідчі оголосили про підозру підприємцю, який сприяв у незаконному перетині кордону військовозобов’язаними чоловікам.

Довічно засудженого викрили у організації злочинів у в’язниці

Джерело: 1.zt.ua