Cersanit додатково інвестує 15 мільйонів гривень в родовище на Звягельщині

06 вересня 2024 р. 16:46

06 вересня 2024 р. 16:46


Польський виробник сантехніки Cersanit, що має завод із виробництва сантехніки у Звягелі, демонструє впевненість у майбутньому нашої країни та регіону. Компанія планує вкласти додаткові 15 мільйонів гривень у розвиток родовища каолінової глини в Дубрівській громаді Звягельського району.

Про це стало відомо завдяки інтерв’ю начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віталія Бунечка інформаційному агентству Інтерфакс-Україна .

"Мені дуже приємно, що підприємства розширюються. Наприклад, Cersanit. Незважаючи на те, що хлопців забрали (ідеться про мобілізацію співробітників — ред. ), вони вкладають кошти в родовище каолінової глини в Дубрівській громаді Звягельського району: підприємство планує додатково інвестувати у свій розвиток 15 млн грн", — сказав він.

Бунечко нагадав, що свого часу було зроблено спробу незаконно відібрати у Cersanit це родовище, проте він доклав зусиль, щоб цю ділянку повернули в державну власність, виставили на аукціон, і Cersanit купив її у законний спосіб і зараз розвиває.

"Шкода, що вони перед самою війною побудували новий цех, але так і не запустили, бо керівництво в центральному офісі вирішило все ж таки це обладнання розмістити в Польщі. Але цех повністю готовий, залишилося тільки підключити його і ввести в експлуатацію. Упевнений, що нарешті це станеться", — додав голова Житомирської ОВА.

Раніше ми писали, що Житомирщина підписала меморандум зі штатом Індіана. Що це дасть нашій області — подробиці тут .

Cersanit додатково інвестує 15 мільйонів гривень в родовище на Звягельщині

Джерело: novograd.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua