Атака дронів: Повітряні Сили збили 58 із 67 «Shahed»...

07 вересня 2024 р. 11:50

07 вересня 2024 р. 11:50


У ніч на 7 вересня 2024 року Росія здійснила масовану атаку на Україну, використовуючи ударні безпілотні літальні апарати (БпЛА) типу «Shahed». Запуски дронів відбулися з районів Курська, Єйська (рф) та Чауди (Крим). Загалом було виявлено та супроводжено 67 ворожих дронів.

Масштаб атаки

До відбиття повітряного удару ворога були залучені авіація, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи радіоелектронної боротьби (РЕБ) Сил оборони України. За результатами протиповітряного бою, українські військові знищили 58 ударних безпілотників.

Ворожі дрони поза межами України

Шість безпілотників вдалося вивести з підконтрольного простору України – вони полетіли у напрямку Росії, Білорусі та тимчасово окупованої Луганської області. Ще три ворожі БпЛА були локаційно втрачені на території України, ймовірно, впали під впливом засобів РЕБ.

Активність ППО в областях України

Протиповітряна оборона цієї ночі працювала в десяти областях: Вінницькій, Рівненській, Хмельницькій, Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Чернігівській, Черкаській, Сумській, Херсонській та Полтавській.

Атака дронів: Повітряні Сили збили 58 із 67 «Shahed»...

Джерело: 1.zt.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua