Вогнеборці за добу ліквідували 31 загоряння сухої рослинності

07 вересня 2024 р. 12:43

07 вересня 2024 р. 12:43


За минулу добу рятувальники області ліквідували 31 займання сухої рослинності та 9 загорянь сміття на відкритих територіях. Загальна площа уражених ділянок склала майже 34 га, а вогонь поширився по всіх чотирьох районах області.

Від початку року на Житомирщині вже було зафіксовано 1178 пожеж у природних екосистемах. Загальна площа знищеної вогнем території перевищує 660 га, що завдає значних збитків природі та місцевій економіці.

За даними рятувальників, головною причиною загорянь є недбалість громадян. Люди залишають багаття без нагляду або випалюють сухостій, що призводить до швидкого поширення вогню на сусідні ділянки, поля та лісові масиви. Це не тільки руйнує навколишнє середовище, але й створює загрозу для житлових будинків і господарств.

Фахівці Служби порятунку нагадують громадянам про важливість дотримання правил пожежної безпеки. Не можна випалювати сухостій, а розводити багаття у вітряну погоду категорично заборонено. У разі виникнення пожежі або іншої надзвичайної ситуації слід негайно звертатися за номером «101».

добу

добу

добу

Вогнеборці за добу ліквідували 31 загоряння сухої рослинності

Джерело: 1.zt.ua