Прикордонники викрили спробу незаконного перевезення 20 кубометрів лісу

07 вересня 2024 р. 12:43

07 вересня 2024 р. 12:43


Незаконне перевезення лісу

У Коростенському районі Житомирської області оперативні співробітники 9 прикордонного загону імені Січових Стрільців зупинили вантажівку УРАЛ із причепом, в якій перевозили ділову лісодеревину. Під час перевірки було виявлено порушення в документах, що супроводжували вантаж. Про це повідолмяє прес-служба 9 прикордонного загону імені Січових Стрільців ДПС України

Фальшиві документи та порушення біркування

При перевірці товаросупровідних документів з’ясувалось, що вони не відповідали фактичному вантажу. Також було виявлено порушення у біркуванні колод дерев. Незаконне перевезення хвойних порід лісу викликало серйозні підозри у прикордонників.

Спроба незаконного перевезення лісу: втручання поліції

На місце зупинки автомобіля одразу викликали співробітників Нацполіції та лісової охорони. Загалом вилучено майже 20 кубометрів хвойних порід дерев, а також транспортний засіб разом із причепом. Відповідно до чинного законодавства, за цим фактом було направлено повідомлення до правоохоронців про виявлення ознак кримінального правопорушення за статтею 246 ККУ («Незаконна порубка, або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу»).

Прикордонники викрили спробу незаконного перевезення 20 кубометрів лісу

Джерело: 1.zt.ua