«Перемога для мене - очистити території від вибухонебезпечних предметів, аби люди жили мирно і щасливо», - водій-сапер з Житомирщини Валентин Шовтюк

07 вересня 2024 р. 15:44

07 вересня 2024 р. 15:44


Валентин Шовтюк — 23 річний сапер аварійно-рятувального загону ДСНС Житомирщини, але в свої роки вже встиг попрацювати і пожежним-рятувальником.

Бажання допомагати та рятувати у нього виникло ще з юних років, коли він стояв перед вибором майбутньої професії. У Службі порятунку Валентин з 2021 року. До лав піротехників вирішив стати у 2023 році.
Нещодавно повернувся з ротації на Херсонщину. «Там набагато страшніше ніж вдома, — каже він, - але справляємось. Важко дивитись на зруйновані будинки, населенні пункти, на те як мало людей там. Люди втратили все: своє житло, свою роботу, свою Батьківщину. Деякі повертаються та намагаються відновлювати своє господарство». На звільнених територіях знаходив касетні боєприпаси, керовані та некеровані ракети, артснаряди та ручні гранати.



Перемога, на думку піротехніка, це звільнення наших територій від росіян, очистка землі від вибухонебезпечних предметів, щоб люди могли жити мирно і щасливо. Мир буде тоді, коли через багато-багато років після нашої перемоги, люди почнуть забувати всі ці страждання, які приніс нам ворог. А особистим вкладом в перемогу вважає свою роботу та допомогу відчіму, який зараз воює.

Чоловік має багато планів в особистому житті, але через війну поставив їх на «паузу». Мріє зайняти вищу посаду по службі після того, як отримає достатньо досвіду та знань. Про свій колектив говорить як про джерело сили, злагоджений, завжди готовий на допомогу.

ГУ ДСНС України у Житомирській області

«Перемога для мене - очистити території від вибухонебезпечних предметів, аби люди жили мирно і щасливо», - водій-сапер з Житомирщини Валентин Шовтюк

Джерело: zt.20minut.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua