Прокуратура повернула Малинській громаді землю, вартістю понад пів мільярда гривень

12 вересня 2024 р. 11:02

12 вересня 2024 р. 11:02


Малинська громада відстояла своє право на понад 1300 га землі

У результаті наполегливої роботи Коростенської окружної прокуратури, Малинській громаді вдалося повернути незаконно привласнені земельні ділянки загальною площею майже 1350 га. Вартість цих земель оцінюється у понад пів мільярда гривень — 663 мільйони гривень.

Про це повідомили у прокуратурі області.

Як з’ясувалося, у 2021 році колишнє колективне сільськогосподарське підприємство, попри те, що було ліквідовано ще 20 років тому, незаконно зареєструвало за собою право власності на 50 земельних ділянок.

Шахраї приховали факт ліквідації підприємства та скористалися застарілим державним актом на право колективної власності на землю, ігноруючи розпаювання земель.

Після тривалих судових розглядів, які досягли рівня Верховного Суду, правосуддя було відновлено. Суд ухвалив рішення на користь Малинської громади, повернувши їй незаконно привласнені землі.

Ця перемога є важливим прецедентом у боротьбі з незаконним заволодінням земельними ресурсами та свідчить про ефективність співпраці органів прокуратури та місцевої влади. Повернення землі  забезпечить стабільність місцевого бюджету.

По темі: Чоповицькій громаді повернули майже 400 га землі, яку незаконно привласнили

Прокуратура повернула Малинській громаді землю, вартістю понад пів мільярда гривень

Джерело: malyn.media

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua