Назавжди у пам’яті людській. У боротьбі з окупантами геройськи загинув 27-річний Сергій Прокопенко.

12 вересня 2024 р. 21:16

12 вересня 2024 р. 21:16


Дуже багато горя й сліз несе українцям війна з російськими окупантами. Не зламатися, не скоритися, залишатися стійкими й мужніми допомагає розуміння того, за що триває така важка та кровопролитна боротьба. За те, аби українськими містами й селами не майоріли ворожі триколори, аби на своїй, Богом даній, землі було чути рідну українську мову. Аби нація вільних і незалежних перемогла у боротьбі за власне життя.

За це воюють оборонці України, за це гинуть сильні чоловіки та прекрасні жінки. Зовсім молоді, у розквіті років, посріблені сивиною життєвого досвіду. Звичайні й водночас унікальні люди. І кожна така втрата – непоправна.

Із гіркотою та сумом Бердичівська міська рада вимушена сповістити про те, що у боротьбі з рашистськими агресорами геройськи загинув 27-річний Сергій Прокопенко.

Бердичівлянином Сергій став, коли був ще зовсім крихітним: народився він на Вінниччині і десь через місяць-другий батьки переїхали з ним до Бердичева. Тут хлопець навчався спочатку у 4-й, а потім у 1-й школі. Далі пішов вчитися до ПТУ № 4. По закінченні училища працював на різних підприємствах: на будівництвах, охоронником, на маслозаводі, у столярному цеху.

Сергієва матір розповідає, що коли розпочалася велика війна з росією, син часто озвучував думку, мовляв, хоче служити у ЗСУ, бити ворога, захищати Україну. Одного разу, коли побачив, як містом ходять представники РТЦК та СП, сам підійшов до них і завів бесіду про можливість військової служби. У лютому 2024-го Сергія призвали.

Солдат Сергій Прокопенко загинув смертю хоробрих 07 вересня 2024 року під час воєнних дій, що точаться нині у курській області в росії. До останнього свого подиху він залишався вірним своїй Батьківщині та своєму народові.

Вічна Пам’ять та Шана тобі, Герою! Честь!

Бердичівський міський голова Сергій Орлюк, Бердичівська міська рада, її виконавчий комітет та уся багатотисячна бердичівська громада глибоко сумують із приводу загибелі Сергія Прокопенка та щиро співчувають його рідним і близьким. Бердичів та Україна будуть пам’ятати, помстяться і переможуть!

Назавжди у пам’яті людській. У боротьбі з окупантами геройськи загинув 27-річний Сергій Прокопенко.

Джерело: berdychiv-rada.gov.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua