У випадку блекауту житомирян забезпечуватимуть питною водою. Місто розробили кілька сценаріїв водопостачання

13 вересня 2024 р. 08:10

13 вересня 2024 р. 08:10


“Якщо буде повний блекаут, “Житомирводоканал” буде працювати від генераторів. Від них працюватимуть насосні станції. Планується, що вода подаватиметься за таким графіком: з 6-ї години ранку до 9-ї години ранку та з 6-ї години вечора до 9-ї години вечора. З водопостачанням буде 95% мешканців Житомира. Проблема може бути тільки в тих мешканців, які живуть в багатоповерхових будинках, де встановлені додаткові “підкачки””, – розповів Роман Ілик.

За словами директора водоканалу, таких проблемних будинків у місті близько 60, і зараз відсутня можливість забезпечити генераторами всі станції підвищення тиску води на цих будинках. П'ятиповерхові будинки, водорозбірні колонки та всі будинки до 5-го поверху у випадку повного блекауту планують забезпечувати водою від генераторів по три години зранку та ввечері.

У випадку, якщо з різних причин генератори не працюватимуть, житомиряни можуть отримати воду, яку їм перевозитимуть на спеціальних автівках.

“Генератори – це ж техніка. Звичайно, що може бути два сценарії з непрацюючими генераторами. Перший сценарій: генератор може вийти з ладу в процесі експлуатації. Другий сценарій: може не бути палива в місті. Теоретично таке можливо, тому містом розроблено заходи по забезпеченню водопостачанням споживачів в особливий період. Відповідно до них планується залучити 30 автомобілів і цистерн, які будуть розвозити воду за графіку, який у такому випадку буде оприлюднено. Роздача води по місту буде проводитися в 71-й точці”, – розповів директор “Житомирводоканалу”.

За словами Романа Ілика, містянам буде підвозитися питна, лабораторно перевірена вода.

Як раніше повідомляло Суспільне, у Житомирі нараховується близько 100 вуличних колонок для води, які під'єднані до централізованого водопостачання. 449 домоволодінь (або 810 громадян, офіційно зареєстрованих в цих будинках) отримують воду з вуличних колонок.

У випадку блекауту житомирян забезпечуватимуть питною водою. Місто розробили кілька сценаріїв водопостачання

Джерело: vodokanal.zt.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua