Віталій Бунечко провів виїзну нараду з головами територіальних громад Житомирщини

14 вересня 2024 р. 01:41

14 вересня 2024 р. 01:41


12 вересня начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко разом з головами територіальних громад з усієї Житомирщини провели чергову виїзну нараду.

Цього разу власним досвідом реалізації важливих для жителів проєктів ділилися Білокоровицька та Олевська громади.

Учасники обговорили найбільш актуальні питання, зокрема підвищення ефективності надання допомоги Збройним силам України. Тут при нагоді може стати досвід Олевської громади, яка наразі є одним з лідерів в області за кількістю закуплених, відремонтованих та переданих для військових автівок. В рамках наради було передано ще один мікроавтобус Volkswagen T4 для однієї з аеромобільних бригад.

Питання посилення обороноздатності області додатково обговорили на одній з локацій поблизу кордону з білоруссю, де нещодавно було завершено будівництво нових фортифікаційних споруд. Голови громад змогли особисто подивитися на обсяги та якість робіт, виконаних за державний кошт та при підтримці місцевих бюджетів Житомирщини, де також мали змогу поспілкуватися з військовими, які безпосередньо зараз несуть службу на фортифікаційних спорудах. Робота із посилення обороноздатності кордону не припиняється, зараз триває будівництво додаткових об’єктів.

Концентруючи увагу на допомозі нашим захисникам, громади Житомирщини продовжують також покращувати умови для надання необхідних послуг громадянам. Так, в Білокоровицькій громаді провели реконструкцію будівлі та створили в ній новий сучасний ЦНАП, що значно покращило якість та швидкість надання адміністративних послуг жителям. Також громада знаходить можливість підтримувати розвиток культури. У нещодавно створеному “Центрі культури та дозвілля” працюють аматорські колективи, які є осередками культурного життя та розвитку талановитої молоді.

Вже в Олевську начальник Житомирської ОВА разом з учасниками виїзної наради взяли участь у відкритті Інклюзивно-ресурсного центру, побудованого за співпраці місцевої влади та обласної військової адміністрації.

“Це важливий крок на шляху до забезпечення рівних можливостей для всіх дітей, зокрема тих, які потребують особливих умов для навчання та розвитку. Центр стане не лише місцем підтримки, але й символом нашого прагнення зробити освіту доступною для кожного”, — підкреслив Віталій Бунечко.

Заклад обслуговує 45 дітей та працює над розширенням своїх можливостей, щоб підтримувати родини та сприяти розвитку освіти в громаді, адже тут понад 600 діток мають потребу у відвідуванні таких закладів.

На завершення учасники зустрічі ознайомилися з роботою підприємства «Prime Berry». Попри війну інвестори  створили в Олевській громаді сучасне підприємство, яке займається вирощуванням, а в перспективі ще й обробкою та заморожуванням ягід, фруктів та грибів. Це підприємство показує, як залучення міжнародних партнерів та інвесторів, впровадження інноваційних рішень, таких як сучасні методи зберігання продукції та використання екологічно чистих технологій, можуть стати основою для економічного зростання громади та створення нових робочих місць.

“Дякую усім очільникам громад, які взяли участь в спільній роботі та обміні досвідом. Впевнений, що ця зустріч була корисною для всіх учасників. Разом ми зможемо зробити Житомирщину сильнішою та успішнішою!”, — підсумував Віталій Бунечко.

Джерело: Житомирська ОВА

Віталій Бунечко провів виїзну нараду з головами територіальних громад Житомирщини

Джерело: zt.20minut.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua