Профілактична робота із суб’єктам пробації

16 вересня 2024 р. 20:46

16 вересня 2024 р. 20:46


У системі засобів виправлення уповноважених органів з питань пробації і ресоціалізації умовно-засуджених важливе місце займає соціально-виховна робота. Така робота спрямована на формування та закріплення прагнення до заняття суспільно-корисною діяльністю, сумлінного ставлення до праці, дотримання вимог законів та інших прийнятих у суспільстві правил поведінки, підвищення їх загальноосвітнього і культурного рівнів.

З цією метою , 16 вересня 2024 року працівниками Житомирського районного сектору № 8 філії Державної установи «Центр пробації» у Житомирській області під час періодичної реєстрації проведені індивідуальні профілактичні бесіди із суб’єктами пробації.

В ході індивідуальних бесід клієнтам пробації нагадано обов’язки, покладені на них вироком суду, а саме:

- періодично з ’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;

- повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання;

- не виїжджати за межі України без погодження із упов новаженим органом з питань пробації.

Під час бесід додатково роз ’яснено порядок та умови відбування покарання з випробуванням, а також правові наслідки, які тягне за собою вчинення повторного правопорушення, порушення громадського порядку або ухилення від виконання засудженою особою покладених на неї судом обов’язків.

Робота спрямована передусім на вирішення питання зменшення ризику випадків скоєння засудженими різновікових категорій повторних правопорушень або адміністративних правопорушень під час випробувального терміну.

Фото без опису

Житомирський районний сектор №8 філії Державної установи «Центр пробації» у Житомирській області (с-ще Пулини)

Профілактична робота із суб’єктам пробації

Джерело: pulynska-gromada.gov.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua