Міський голова Житомира Сергій Сухомлин достроково залишив посаду мера: в чому причина

20 вересня 2024 р. 10:09

20 вересня 2024 р. 10:09


Ввечері, 19 вересня, на позачерговій сесії Житомирської міської ради, депутати розглянули питання складання повноважень мером Житомира Сергієм Сухомлином. Вони проголосували за його дострокове припинення повноважень. Яка причина цього рішення — читайте далі.

На початок сесії, призначеної на 17:00, зареєструвалися 27 депутатів Житомирської міської ради, повідомило Суспільне. На порядок денний внесли 7 питань, одним з яких було дострокове складання повноважень Житомирським міським головою Сергієм Сухомлином.

Перед початком голосування Сергій Сухомлин розповів про те, чого вдалося досягти на посаді у різних сферах життєдіяльності міста: енергоефективності, розвитку комунального транспорту, ремонтах та модернізації, розвитку спорту, зокрема, футболу та інших напрямках. Міський голова попросив депутатів підтримати проєкт рішення про дострокове складання своїх повноважень. Сам Сергій Сухомлин сказав, що не буде голосувати за це питання через конфлікт інтересів.

"Це складне рішення, яке приймалося декілька тижнів. Я поки що не можу казати, у зв'язку з чим воно приймається. Думаю, десь на наступному тижні все зможу розказати. Коли я прийняв рішення йти на посаду міського голови у 2006 році після Майдану, ми намагалися спочатку комусь підказувати, як робити, а потім вирішили: якщо хочеш щось зробити, зроби це сам — бери на себе відповідальність і дій. Я тоді став депутатом і міської ради, потім обласної, були пропозиції і у Верховну раду. Але я відмовився і пішов у заступники міського голови, щоб подивитися, як зсередини працює система. Вибори 2015 року були для мене викликом. В мене був успішний бізнес і чудова сім'я. Пам'ятаю, як я їздив тоді по дворах для спілкування з людьми на своєму Porsche. Політологи-консультанти тоді казали, що, може, треба простіше, але я сказав, що не буду прикидатися і буду таким, яким є", — говорить Сергій Сухомлин.

Автор: Суспільне Житомир/Леонід Харшан Міський голова Житомира Сергій Сухомлин достроково залишив посаду мера: в чому причина

За словами Сухомлина, він не збирався завжди лишатися міським головою.

"Коли я розповідав про свої плани, що робитиму для покращення міста, то я говорив також і про те, що не хочу лишатися назавжди міським головою. Я точно не найрозумніший у місті — є люди, хто може виконати цю роботу і краще від мене і дати місту новий імпульс. Дуже вдячний громаді за довіру і вдячний нашим хлопцям та дівчатам на фронті. Дякую всій своїй команді і всім громадським організаціям, які тримали і тримають нас в тонусі. Я не кажу, що ми виконали все, але десь 70-80% заявленого ми виконали", — сказав Сергій Сухомлин.

Далі депутати стоячи аплодували міському голові.

Після цього Сергій Сухомлин оголосив, що за законом, рішення про дострокове припинення повноважень міського голови приймається шляхом таємного голосування депутатів.

Депутатам для голосування було видано 33 бюлетені. Зіпсованих бюлетенів не було, бюлетенів з голосами "проти" також не було.

"За" рішення про дострокове припинення повноважень міського голови Сергія Сухомлина проголосували 32 із 33 присутніх на сесії депутатів міської ради, яким роздали бюлетені. Щодо одного бюлетеня виникли питання, оскільки там було написано "Подумай", тому оголосили ще одну перерву.

Після перерви лічильна комісія оголосила, що вирішила порахувати бюлетень із закликом "Подумай", як голос "за", відповідно, "за" проголосували 33 депутати. Таким чином Сергій Сухомлин достроково склав повноваження Житомирського міського голови. Обов'язки міського голови відтепер виконуватиме секретар Житомирської міської ради Галина Шиманська.

Автор: Суспільне Житомир/Леонід Харшан Міський голова Житомира Сергій Сухомлин достроково залишив посаду мера: в чому причина

Тим часом за інформацією Української правди Кабінет Міністрів збирається призначити Сергія Сухомлина на посаду голови Державного агентства з питань відновлення замість Мустафи Найєма.

Пізніше Сергій Сухомлин розповів Суспільному, що працюватиме у Києві, а житиме у Житомирі.

"Моя сім’я залишається у Житомирі, я не збираюся переїжджати з Житомира. Якийсь відрізок часу потрібно попрацювати, все одно Житомир — це місто, яке я люблю, в якому я одружився, в якому виросли мої діти. Я все одно залишаюся з Житомиром", — сказав Сергій Сухомлин.

Раніше ми писали, що в декларації мера Житомира задекларований один долар на банківському рахунку та мільйонний дохід у дружини. Деталі тут .

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин достроково залишив посаду мера: в чому причина

Джерело: novograd.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua