Мер Житомира достроково подав у відставку: деталі

20 вересня 2024 р. 10:22

20 вересня 2024 р. 10:22


Сергій Сухомлин ще не розголошував причини такого рішення, однак медіа повідомляються про можливе призначення його на державну посаду

Житомирська міська рада учора, 19 вересня одностайно підтримала дострокове припинення повноважень міського голови Сергія Сухомлина.

Рішення про відставку ухвалене за ініціативою самого мера. Перед початком голосування Сергій Сухомлин розповів про те, чого вдалося досягти на посаді у різних сферах міста: енергоефективності, розвитку комунального транспорту, ремонтах та модернізації, розвитку спорту, зокрема, футболу та інших напрямках.

«Це складне рішення, яке приймалося декілька тижнів. Я поки що не можу казати, у зв’язку з чим воно приймається. Думаю, десь на наступному тижні все зможу розказати. Коли я прийняв рішення йти на посаду міського голови у 2006 році після Майдану, ми намагалися спочатку комусь підказувати, як робити, а потім вирішили: якщо хочеш щось зробити, зроби це сам — бери на себе відповідальність і дій.

Я тоді став депутатом і міської ради, потім обласної, були пропозиції й у Верховну раду. Але я відмовився і пішов у заступники міського голови, щоб подивитися, як зсередини працює система. Вибори 2015 року були для мене викликом. В мене був успішний бізнес і чудова сім’я. Пам’ятаю, як я їздив тоді по дворах для спілкування з людьми на своєму Porsche. Політологи-консультанти тоді казали, що, може, треба простіше, але я сказав, що не буду прикидатися і буду таким, яким є», — говорить Сергій Сухомлин, передає Суспільне .

За словами Сухомлина, він не збирався завжди лишатися міським головою.

«Коли я розповідав про свої плани, що робитиму для покращення міста, то я говорив також і про те, що не хочу лишатися назавжди міським головою. Я точно не найрозумніший у місті — є люди, хто може виконати цю роботу і краще від мене, дати місту новий імпульс. Дуже вдячний громаді за довіру і вдячний нашим хлопцям та дівчатам на фронті. Дякую всій своїй команді і всім громадським організаціям, які тримали і тримають нас в тонусі. Я не кажу, що ми виконали все, але десь 70-80% заявленого ми виконали», — сказав Сергій Сухомлин.

Після голосування аплодували стоячи Сухомлину. Обов’язки міського голови відтепер виконуватиме секретар Житомирської міської ради Галина Шиманська.

За інформацією УП , Кабмін збирається призначити Сухомлина на посаду голови Державного агентства з питань відновлення замість Мустафи Найєма.

Як пише Житомир.інфо, на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року Сергій Сухомлин, який балотувався від партії «Пропозиція», переміг у першому турі та залишився мером на другий термін: за нього проголосували 29 тис. 185 людей. За результатами сьомого муніципального опитування, яке було презентоване 16 вересня 2021 року , 58% опитаних житомирян схвалювали діяльність мера Сергія Сухомлина.За результатами муніципального опитування, яке проводили з 13 квітня по 14 травня 2024 року, підтримка мера Житомира знизилася до 46%.

Мер Житомира достроково подав у відставку: деталі

Джерело: malyn.media

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua