У Звягельській громаді створили третю патронатну сім’ю

20 вересня 2024 р. 11:56

20 вересня 2024 р. 11:56


У Звягельській міській територіальній громаді офіційно створено третю патронатну сім'ю, яка надаватиме допомогу дітям, що опинилися в складних життєвих обставинах. Підписання договору між патронатними вихователями та Звягельською міською радою, яку представляв міський голова Микола Боровець, відбулося вчора, 19 вересня.

У Звягельській громаді створили третю патронатну сім’ю

Це вже третя сім’я, яка надаватиме послугу з патронату дітям та сім’ям нашої громади, розповіли у Службі у справах дітей Звягельської міської ради.

Ця послуга є критично важливою для громади, оскільки дозволяє уникнути направлення дітей до державних закладів, надаючи їм тимчасову підтримку у сімейному середовищі. Патронатна сім'я забезпечує догляд та виховання, поки батьки дитини отримують необхідну соціальну допомогу для покращення життєвих умов.

"Ми вдячні людям, які мають свідому позицію та добре серце. Уже незабаром у їхню родину буде влаштована перша дитина. І це дуже важливо, адже вона не буде направлена до закладу державного утримання, а її батько матиме змогу отримати відповідну соціальну підтримку та створити належні умови для дитини", — зазначає начальник служби у справах дітей міської ради Нонна Лойко.

Патронат над дитиною — це послуга в громадах, завдяки якій діти залишаються в сімейному середовищі навіть тоді, коли батьки з тих чи інших причин тимчасово не можуть про них піклуватися. У міській раді сподіваються, що позитивний досвід патронатних вихователів буде спонукати людей до створення ще більшої кількості патронатних родин.

Раніше ми писали, що молодь Звягельщини через інтерактивну гру навчали впливати на розвиток громади. Деталі тут .

У Звягельській громаді створили третю патронатну сім’ю

Джерело: novograd.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua