Збиття 61 ударного БПЛА та авіаційної ракети Х-59

20 вересня 2024 р. 12:46

20 вересня 2024 р. 12:46


У ніч на 20 вересня 2024 року російські окупанти здійснили чергову масовану атаку на територію України. Було випущено три ракети невстановленого типу по Донеччині та керовану авіаційну ракету Х-59 по Дніпропетровщині. Крім того, з різних точок у рф було випущено 70 ударних безпілотників типу «Shahed».

Масштабні атаки по регіонах України

Для відбиття повітряної атаки були задіяні сили ППО, серед яких авіація, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи радіоелектронної боротьби (РЕБ). Протиповітряна оборона працювала у 13 областях України, зокрема у Дніпропетровській, Київській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Сумській, Полтавській, Івано-Франківській, Львівській, Хмельницькій, Миколаївській, Одеській та Херсонській областях.

Результати протиповітряного бою

У результаті активної протидії українських Сил оборони було знищено 61 ударний БПЛА та одну керовану авіаційну ракету Х-59. Дев’ять ворожих безпілотників було локаційно втрачено у кількох регіонах України. Станом на ранок, інформації про постраждалих чи руйнування не надходило.

Повітряна атака в ніч на 19 вересня

Збиття 61 ударного БПЛА та авіаційної ракети Х-59

Джерело: 1.zt.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua