Дим з київських торфовищ іде на Житомирську облсать

20 вересня 2024 р. 15:36

20 вересня 2024 р. 15:36


За даними Українського гідрометеорологічного центру, спостерігається задимлення у Київській, Чернігівській та Сумській областях. Це явище спричинене поширенням диму з осередків пожеж на торфовищах та відкритих територіях.

"Задимлення (не смог!) яке наразі спостерігається по Київщині, спричинене поширенням диму з півночі та північного сходу від осередків пожеж, що виникли на торфовищах та відкритих територіях у Київській, Чернігівській та Сумській областях (супутниковий знімок).

Дим з київських торфовищ іде на Житомирську облсать

Синоптичну ситуацію зараз визначає поле підвищеного тиску, слабкий північний та північно-східний вітер, що сприяє накопиченню шкідливих домішок у приземному шарі атмосфери.

За даними Українського гідрометеорологічного центру, радіаційний фон у нормі.

Наголошуємо, що це не метеорологічне явище і тривалість його існування визначатиметься тим, як довго існуватиме джерело диму.

Дотримуйтесь рекомендацій від ДСНС, щодо поводження при таких ситуаціях

Радимо обмежити перебування на вулиці, а також:

Тримайте вікна зачиненими.

Підтримуйте водний баланс.

Використовуйте маску або респіратор, а також — очищувач повітря", – йдеться в повідомленні.

За інформацією Суспільного. Житомир, у Житомирі 20 вересня спостерігається погіршення якості повітря. Станція громадського моніторингу стану атмосферного повітря EcoCity, встановлена в рамках реалізації програми "Чисте повітря для України" на "Житомирській політехніці", зафіксувала забруднення повітря у місті.

Станом на 10:26 у Житомирі фіксується ІV категорія — погана якість повітря.

У коментарі Суспільному доцентка кафедри екології та природоохоронних технологій Державного університету "Житомирська політехніка" Ірина Давидова розповіла, які показники не в нормі.

"По чадному газу показники підвищені, але не перевищують нормативи. По пилу показники почали стрімко зростати після 12:00 години ночі і десь на 7:00 ранку досягли максимуму. Станом на 10:26 якість повітря характеризується як погана. Усі категорії населення можуть відчувати загострення рефлекторних реакцій та мати наслідки для здоров'я при довготривалому впливі. Зараз показники починають трохи зменшуватися, але про якусь тенденцію ще рано говорити. Аналогічні значення на всіх трьох станціях ЕкоСіті в Житомирі", — повідомила Ірина Давидова.

Дим з київських торфовищ іде на Житомирську облсать

Джерело: novograd.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua