У Пулинській громаді створено сім’ю патронатного вихователя

20 вересня 2024 р. 18:15

20 вересня 2024 р. 18:15


19 вересня в Пулинській селищній раді відбулося підписання Договору про умови запровадження та функціонування послуги патронату над дитиною.

Як зазначає начальниця служби у справах дітей селищної ради Марія Остапчук, що це є дуже важлива подія в нашій громаді: договір укладений між патронатною вихователькою і її помічницею та Пулинською селищною радою в особі селищного голови Олександра Гаврилюка.

Сім’я п атронатної виховательки проживає на території Кошелівського старостинського округу. Поки що в громаді створена лише одна така сім’я.

Селищна рада вдячна цим людям за свідому позицію і добре серце.

Селищний голова Олександр Гаврилюк побажав патронатній виховательці та її помічниці міцного здоров’я, сили та витримки. Начальниця служби у справах дітей Марія Остапчук висловила свою готовність при потребі завжди прийти на допомогу.

20 вересня патронатна вихователька та її помічниця прийняли в свою сім’ю п’ятимісячну дитину, яка перебувала у складних життєвих обставинах.

Довідково:

Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в с ім ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками або іншими її законними представниками.

За час перебування дитини у сім ї патронатного вихователя батьки чи інші законні представники дитини повинні вирішити проблеми, з якими вони зіштовхнулися: знайти роботу, привести житло до належних умов, отримати комплекс соціальних послуг, що загалом сприятиме підвищенню батьківського потенціалу та возз єднанню родини.

Якщо ж батьки, які неналежно виконували батьківські обов’язки не готові змінювати своє життя, постане питання про позбавлення їх батьківських прав, і тоді здійснюватимуться заходи для влаштування дитини у постійну сімейну форму виховання для дитини: усиновлення, опіка/піклування, прийомна сі м я чи дитячий будинок сімейного типу.

П атронат над дитиною — це послуга в громадах, завдяки якій діти залишаються в сімейному середовищі навіть тоді, коли батьки з тих чи інших причин тимчасово не можуть про них піклуватися. Сподіваємося, що позитивний досвід патронатних вихователів буде спонукати людей до створення ще більшої кількості патронатних родин.

У Пулинській громаді створено сім’ю патронатного вихователя

Джерело: pulynska-gromada.gov.ua