Нардепка Тетяна Грищенко закликала мера Малина скасувати рішення про підвищення тарифу...

20 вересня 2024 р. 19:01

20 вересня 2024 р. 19:01


Днями для усіх споживачів тариф зріс майже удвічі, до 109,4 грн за куб.м

Народна депутатка від Малинського округу Тетяна Грищенко звернулася до міського голови Олександра Ситайла із закликом переглянути рішення щодо підвищення тарифів за водопостачання та водовідведення, які зросли майже удвічі.

Про це Грищенко написала на своїй сторінці у фейсбуці, прикріпивши звернення до мера.

«Розділяю справедливе обурення жителів міста Малин щодо рішення виконкому про збільшення майже вдвічі тарифу на воду. Що маємо? Діючий тариф – 57,19 грн, за прийнятим рішенням – 109,4 грн для всіх споживачів. При тому, що середній тариф для населення по Україні 35-40 грн. (До прикладу Житомир, тариф для населення – 37,53 грн.) В умовах війни, коли кожна родина і так переживає надскладні часи таке рішення виглядає не просто несправедливим, а відверто антисоціальним. Закликаю міського голову переглянути це рішення та вжити необхідних заходів для його скасування», — йдеться у дописі нардепки.

У зверненні до Ситайла Грищенко окремо звернула увагу, що встановлений новий тариф не відповідає загальнодержавній практиці диференціації тарифів для різних категорій споживачів.

«Так, у травні 2024 року НКРЕКП, затвердила нові тарифи на водопостачання та водовідведення для всіх категорій споживачів, крім населення, підвищивши їх приблизно на 50%. При цьому для населення тарифи залишилися на попередньому рівні, що відповідає принципам соціальної справедливості та захисту вразливих верств населення в умовах воєнного стану», — зазначила вона.

Нардепка Тетяна Грищенко закликала мера Малина скасувати рішення про підвищення тарифу...

З її слів,  відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» міський голова може зупинити дію рішення виконавчого комітету своїм розпорядженням та внести це питання на розгляд сесії міської ради.

Нагадаємо, що ці рішення про зростання ціни на воду цього тижня прийняв виконавчий комітет Малинської міської ради на підставі звернення комунального підприємства «Енергія».

Так, новий тариф на водовідведення складатиме 62,26 гривні за кубічний метр з ПДВ , а на водопостачання 47,14 гривні за кубічний метр з ПДВ . Сумарно — 109,4 грн за куб.м.

Окремо також підвищили тариф на водопостачання і для мешканців сіл , які користуються водою з артезіанських свердловин. Вони платитимуть по 24,38 грн за кубічний метр з ПДВ .

Мерія офіційно жодних дописів чи новин на цю тему не публікувала. Зокрема, не зазначали і про потребу таких підвищень.

Нардепка Тетяна Грищенко закликала мера Малина скасувати рішення про підвищення тарифу...

Джерело: malyn.media