На Житомирщині рятувальники з лісівниками ліквідували всі осередки загорання в лісах

20 вересня 2024 р. 20:03

20 вересня 2024 р. 20:03


Лісівники та рятувальники Житомирщини завершили ліквідацію усіх осередків загоряння в лісових масивах. Це має покращити якість повітря на території області. Але поки зберігається вірогідність занесення диму від пожеж на торфовищах Київської області.

Про це повідомив в Телеграм голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

"Завдяки ефективній взаємодії лісівників Столичного лісового офісу ДП «Ліси України» та пожежників ДСНС в цьому році вдалося мінімізувати площі лісових насаджень, що постраждали від вогню на Житомирщині. У порівнянні з 2020 роком, коли наша область потерпала від «чорного лиха» та смогу, викликаного лісовими пожежами, зараз постраждало у 60 разів менше лісу.

Слід звернути увагу, що цьогоріч крім тривалої посухи та високої температури серед факторів ризику залишаються загоряння від падіння уламків збитих дронів-камікадзе та ракет. Пожежні служби працюють цілодобово, реагуючи на найменшу загрозу", - йдеться у повідомлені голови ОВА.

Звертаємо увагу жителів області: пожежонебезпечний період ще не минув, тому просимо усіх обережно поводитися з вогнем у лісі. Не кидати недопалки, не розпалювати багаття у недозволених місцях. Організовуйте свій відпочинок поблизу рекреаційних пунктів, створених лісівниками Житомирщини.

Ці прості правила можуть врятувати десятки тисяч дерев та життів маленьких жителів лісу. Якщо побачите дим чи вогонь у лісі – відразу повідомляйте відповідні служби.

zaverlikv200924 kor 1 min

На Житомирщині рятувальники з лісівниками ліквідували всі осередки загорання в лісах

Джерело: korosten.today